Bogyós vendégváró süti – 10 perc alatt

Piskóta, bogyók, cukor s minden mi jó, megtaláltuk a tökéletes vendégváró sütit, amit pár perc alatt összedobhatsz. 😉

 
 

Hozzávalók:

  • 220g finomliszt
  • 175g cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 250g tehéntúró
  • 300g fagyasztott erdeigyümölcs mix
  • 125g olvasztott vaj
  • 150g görög joghurt

Elkészítés:

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a sóval és a sütőporral.
  • Egy másik tálban robotgéppel átkeverjük a túrót, a krémesebb állag érdekében, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, a joghurtot és az olvasztott vajat.
  • Ezek után forgassuk bele a masszába a lisztes keverékünket és adjuk hozzá a gyümölcs felét.
  • Majd az egészet öntsük bele egy 23cm átmérőjű kivajazott/kilisztezett tortaformába, a tetejére pedig szórjuk rá a maradékgyümölcsöt. Kész is, már csak a sütés van hátra.

Sütés:

  • 175°C
  • 50-60 perc
  • alul-felül sütés

A fotókért köszönet Viszkok Fruzsinának! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here