Tényleg olyan fontos lemosni a sminket éjszakára?

0

A válasz egyértelműen igen! Ha belegondolunk, egy három perces műveletről beszélünk, mégis néha olyan nehéz rávenni magunkat, mint egy hajmosásra. Amikor hajnali 3-kor még a koktéltól bizsergő fejjel hazaérsz, az első gondolatod az ágy, a második pedig a víz, de biztos, hogy nem a sminklemosás. Remélem ezzel a cikkel sikerül meggyőznöm titeket, hogy szánjátok rá magatokat és legalább egy nedves törlővel töröljétek le az arcotokat.

Eldugult pórusok: Az arcon hagyott smink nem engedi lélegezni a bőrt, eldugulnak a pórusok, ezáltal pedig ki is tágulnak. Ami pedig nem vezet máshoz, csak sok-sok miteszerhez és pattanáshoz.

 

Kémiai anyagok: Ha csak nem a legnatúrabb kozmetikumokat használod, a sminked telis tele van olyan kémiai anyagokkal, amiket az általános iskolában csak az orrod felé legyezve szagolhattál meg. Természetesen kis mennyiségben fordul elő, ezért nem okoz azonnal irritációt, azonban ha ezt még éjszakára is fent hagyod, komoly következményei lehetnek. Mint például allergia, ekcéma, száraz vagy túl zsíros bőr, viszketés, gyulladás… és még sorolhatnám az oldal végéig. (Természetesen a natúr sminkek is ugyan ehhez vezetnek, csak van rá esély, hogy hosszabb idő alatt.)

Miteszerek, pattanások: Az első, ami a kialakulásukhoz vezethet, a kitágult pólusok. Sokkal könnyebben megragad benne a kosz, aminek az eredménye pedig gyulladás lesz. Ezen kívül a smink létrehoz az arcodon egy zsírréteget, akkor is, ha fixálod púderrel. Ebbe a zsír rétegbe napközben szépen megtelepszik a por, a szmog és a baktériumok is. Szerintem ennek a következményét nem is kell jobban részleteznem.

Koszos párna: A párna alapból is az arcbőr ellensége. Összegyűjti a poratkákat, az elhalt hámsejteket, a hajunkon napközben összegyűjtött port és bacilusokat. Ha ez nem elég elrettentő, még a sminked is belekennéd? .

Extra tipp: A párnád mosd ki időközönként, ne csak az ágyneműhuzatot. Tedd ki gyakran a napra és szellőzni is, mivel nap sugarai megölik a poratkákat. Az ágyneműdet pedig maximum 2-3 hetente cseréld le.

 

Zárszóként írhatnám, hogyha egyszer-egyszer előfordul,hogy sminkben alszol, az még belefér.

De! Nem fogom ezt írni. 😀

Azt nem mondom, hogy én egy szülinapról hazaérkezve négy fázisos arctisztítást alkalmazz, de az, hogy zuhanyzás közben az arcomat is megmosod, vagy fogmosás közben a csap fölé hajolva, az pontosan egy percet vesz igénybe. 🙂 

Fotók: activebeauty.hu, life.hu, dietless.hu, beautynesia.id

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here