A boldog párkapcsolat után…

Szakítás…. Sokunk már csak a szó hallatán is beleborzong, mert eszünkbe jutnak azok a bizonyos fájdalmas emlékek. Legyen szó csak arról, amikor az oviban a nagy szerelmed nem téged választott pedig te szentül hitted, hogy te leszel a pár másik fele.
Vagy amikor az iskolában a kiszemelteddel, már azt hitted minden rendben van, de mégiscsak egy másik lánnyal sétált végig a suli folyosóján. Te pedig rohantál a mosdóba, vagy esetleg haza sírva és fogadkoztál, hogy soha többet nem fog
veled ilyen történni.
Az emberek többsége (igen még a férfiak is, bármennyire is titkolják) reménykednek abban, hogy a most érződő már- már fizikai fájdalom az idő múlásával enyhülni fog. A második, a harmadik talán a negyedik már nem fog annyira fájni. Később látják be, hogy csak kezelni tudják jobban, de könnyebb kicsit sem lett. A szakítás nagyon megviseli az embert lelkileg, ezért sem lebecsülendő az az idő, amit ilyenkor magára kell fordítania. Érdemes ilyenkor „meggyászolni” az elmúlt szerelmet és nem magába fojtani fájdalmait, mert az fizikai tüneteket is okozhat.
Nézhetsz úgy is a szakításra, mint megújulásra. Érdemes végig gondolnod, hogy van e értelme ragaszkodnod a kapcsolathoz, mert ha nincs akkor magadtól és a (ex)párodtól tagadod meg a fejlődést, és később ez csak egyre rosszabb lesz. Ha már inkább a szakítás felé hajlasz, vagy már szakítottál is, akkor érdemes ezt az öt pontot átgondolnod:

 
 

1. Nem véletlenül szakítottál/szakítasz: Ezt ne hagyd figyelmen kívül, mert elég egyértelmű jelzés. Nem számít mennyire voltatok szerelmesek egymásba az elején, vagy mennyi ideig voltatok együtt, ha nem működött, akkor így a legjobb mindkettőtöknek. A szerelemnek nem kell fájnia és nem is kell senkinek sem szenvednie miatta. H  mindenképpen szeretnéd újra átélni, akkor olvass romantikus könyveket, vagy nézz filmeket. Például: az Utazók, vagy a Nagy Gatsby.
2. Önmagad egy jobb verziójává válhatsz: A felnőtté válás természetes velejárója, hogy érettebb leszel és változol. A kapcsolatod alatt biztosan rengeteg felejthetetlen emlékkel gazdagodtál és pár olyan pillanattal is, amit jobb lenne meg sem történté tenni. Viszont ne felejtsd el, hogy ezek a dolgok tesznek téged azzá aki vagy. Egyedivé és megismételhetetlenné. Egy szakítás sok mindenre rámutathat: például megmutathatja, hogy milyen erős is tudsz lenni, és persze kitartó is. Észreveszed, hogy olyan dolgokért kezdesz harcolni amikről úgy érzed téged illetnek. Rengeteg lehetőség áll előtted, csak fel a fejjel!


Forrás:Popsugar.com

3. Több „Én idő”: Eléggé elcsépeltnek hangozhat, de egy kapcsolat mégis csak a kompromisszumokon alapul. Lecsippentesz a saját idődből és a párod is ugyanezt teszi, hogy a közös időtökre több jusson.
Ha úgy nézel a szakításra, mint egy „lehetőségre” akkor rájössz, hogy rengeteg olyan helyre mehetsz, amit szeretsz, vagy a barátaiddal töltheted ezt az időt. Talán új sportot is találsz magadnak (a sport jótékony hatással van a szervezetedre, endorfint termel és mellette jó pár kalóriától szabadulhatsz meg, amik óhatatlanul is becsúsztak pár bonbon formájában a sírás közepette, a csinosabb alak pedig az önbecsülésednek is jó tesz).

Forrás:kulturmozi.blog.hu

4. Új emberekkel találkozhatsz: Akár hiszel a Nagy Ő- ben akár nem, rengeteg érdekes emberrel találkozhatsz. Próbálj meg nem elzárkózni, hanem sokkal inkább nyitni feléjük. A világ tele van olyan emberekkel, akik megfelelőek lehetnek a számodra. Ne ragaszkodj göcsösen a múlthoz, inkább próbálj meg a jelenben élni, és hagyd magad sodródni az árral. Lehet, hogy amikor éppen a kedvenc kávédat szürcsölgeted és felpillantasz, akkor figyelsz csak fel, hogy egy igazán jóképű férfi próbálja felvenni veled a szemkontaktust.

5. Ne izgulj amiatt, hogy boldog vagy: Nem vagy egyedül, ha álmatlan éjszakáid vannak a szakítás miatt. A gond ott kezdődik, ha az egész estés forgolódás miatt nem vagy
kipihent és emiatt úgy nézel ki, mint egy kifacsart citrom. Ha viszont megléped ezt a nehéz döntést, mert úgy érzed, hogy ez a legjobb mindkettőtöknek akkor csak élvezd a
boldogságod mert, lekerült a válladról a teher.

Ha mégis elszomorodnál mindig jusson eszedbe, hogy nagyon sokan átélték már ezt. Többen írásban is megörökítették. William Paul Young: Arról se feledkezz meg, hogy minden szenvedésed és szívfájdalmad közepette is szépség vesz körül: a teremtett világ, a művészet, a zenétek és kultúrátok minden csodája, a nevetés és a szeretet, az elsuttogott remények és a hangos ünnepek, az új élet és az újjászületés, a megbékélés és a megbocsátás hangjai.

www.goalcast.com

Borítókép: https://www.wallpaperup.com/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here