“A megoldás szinte mindig bennünk van.”

Várkonyi Andrea pszichológus február 12-én a Lurdy Házban tart interaktív előadást A szerelem és az apróbetűs rész címmel.

 
 

 Valljuk be a szerelem nagy pillanataiban nagyon ritkán mondjuk azt, hogy “álljunk csak meg egy pillanatra és alaposan olvassuk át az apróbetűs részt!”. Még csak át se futjuk. Aztán telnek az évek, és egyszer csak világossá válik, hogy pedig azok mindig ott voltak fehéren-feketén, igaz egészen pici betűkkel.

Az előadásodban sok kérdés merül fel a párkapcsolat apróbetűs részeiről? A lila ködös időszakban nem szoktunk ilyeneknek jelentőséget tulajdonítani. Szerinted pedig jobb ezt hideg fejjel alaposan átolvasni? Vagy esetleg egy baráttal, testvérrel átolvastatni?

Igen, a lila köd időszakában hajlamosak vagyunk nem felfigyelni olyan részletekre amik pedig előre jelezhetik a kapcsolat sikerét. Aztán később ott állunk és nem értjük miért történt megint minden ugyanúgy mint a korábbi kapcsolatainknál. Ezekről is szó lesz az előadáson, hisz fontos lenne tudnunk, mit tehetünk azért, hogy ne legyen csalódás a vége. Azt viszont nem javaslom, hogy mások véleménye alapján hozzunk döntéseket. A megoldás szinte mindig bennünk van.

Érkeztek kommentek az előadásod címadásával kapcsolatban, amik arról szóltak, hogy hogyan lehetsz te autentikus pont ebben a kérdésben. Vagy, mit gondolsz, éppen a közelmúlt eseményei miatt lehetsz az?

Az előadás nem az én magánéletemről fog szólni, de nyilván az életem eddigi tapasztalatai valahol bennem vannak. Az említett kommentekre nem tudok nagyon mit mondani, nem értem az összefüggést, hiszen ez olyan mintha a fogorvosunk szakmai hitelességét kérdőjeleznénk meg azért mert begyullad egy foga.

Egyáltalán mi alapján választunk pár? Ha jól választunk az elég ahhoz, hogy boldogok legyünk együtt? Mit tehetünk a szerelemért? Hogyan tarthat sokáig? Hogyan küzdjünk meg a változásokkal?

Hogy mi alapján választunk párt az pont az egyik legrejtettebb és legösszetettebb kérdés a párválasztásban, erről is szó lesz majd. És ha jól választunk az nagyon jó esélyeket ad egy jól működő kapcsolathoz, de sajnos még korántsem ér véget itt a tennivaló azért, hogy hosszú távon is jó legyen. És lehet, hogy meglepő, de a legtöbb munka saját magunkkal van.

Kiknek ajánlod az előadást?

Mondhatnám, hogy azoknak akiknek volt, van és lesz kapcsolata, vagyis egyszóval mindenkinek, hisz mindannyian társra és kiegyensúlyozottságra vágyunk. Ez egy nagyon nagy téma és igyekszem majd minden részébe segíteni belelátni a nézőknek. Akár a párjukkal, akár egyedül jönnek. Én mindig nagyon szeretek interaktív előadásokat tartani, ahol a nézők is részt vesznek benne, lehetőségük van a saját tapasztalataikat is elmondani illetve részt vehetnek közös tesztekben, kérdésekben ami a témához tartozik.

fotó: internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here