ELŐADÁS – Engedd el?!? Nem, bocsásd meg!

Érezd jól magad! Engedd el! – halljuk napjában többször. A csapból is ez folyik, mindenki ezt ismételgeti, szinte mindegy is milyen témában. Az „Engedd el!” lett napjaink univerzális varázsigéje. De arról valahogy már senki nem beszél, mit is jelent ez valójában és hogyan is kellene csinálnunk!

Antal Gábor szakpszichológus előadása pontosan erről rántja le a leplet és konkrét eseteken keresztül mutatja be, hogy az elengedés kulcsa a megbocsátás.
A megbocsátás, amelytől önmagunkat, a lelki békénket, sőt akár az egészségünket kaphatjuk vissza.

A megbocsátás önmagunk számára a legfontosabb, hiszen, ha nem tesszük, a haragba, a sértettségbe testünk és pszichénk is belebetegedhet. Ha megbocsátunk akár másoknak, akár magunknak, a negatív hatások, a rossz érzések megszűnnek, és így leszünk képesek elengedni…. Az igazi, feltétel nélküli megbocsátás megkönnyebbülést és felszabadulást hoz, gyógyulást és boldogságot!

Hidd el Te is nyersz vele, nemcsak az, akinek megbocsátasz!
A megbocsátás nem gyengeség és nem csökkenti a sérelem nagyságát, jelentőségét.
A megbocsátás mindenkit érint, bölcsőtől a koporsóig, hiszen előbb utóbb mind megbántunk valakit vagy minket bánt meg valaki. Megbocsátunk vagy megbocsátást kérünk. A megbántás, a megbántottság, a megbocsátás elkerülhetetlen részei életünknek és bárhol megélhetjük őket, családban, párkapcsolatban, barátságban, munkahelyen, iskolában, teljesen hétköznapi helyzetekben.

A megbocsátás azonban nem pusztán egy döntés. Hosszú folyamat, amelyen nem könnyű végig menni, dolgozni is kell érte és néha igazi fájdalommal jár. De ha sikerül, meggyógyulhatunk, visszanyerhetjük mentális és fizikai egészségünket, vagy ha úgy tetszik, egyszerűen csak boldogabbak lehetünk!

Antal Gábor előadásából arra is választ kaphatunk, hogy a férfiak vagy a nők, a fiatalok vagy az idősebbek a megbocsátóbbak, illetve, hogy tanulható-e a megbocsátás.

Jegyvásárlás: Tixa

Jegyárak online vásárlás esetén: 2990 Ft/fő
Early bird (2019. augusztus 31-ig): 2690 Ft/fő
Jegyárak a helyszínen: 3100 Ft/fő

Helyszín: Lurdy Mozi
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here