Répatorta narancsos mascarpone krémmel

Igazából miattam van az egész. Menthetetlen vagyok. Édesség nélkül nem bírok létezni és igen, hízékony is vagyok. Ezért aztán, amint elolvasok egy receptet, máris azon gondolkodom, hogyan lehetne azt egészséges verzióban elkészíteni. Ennek persze a családom itta meg a levét, így a drágáim csak a nagymamánál tudtak olyan igazi jó fajta fehér lisztes, cukros, zsírban sült édességekhez jutni. Aztán megsajnáltam őket azóta próbálok úgy sütni, főzni, hogy az elkészült étel egészséges legyen, de élvezeti értékéből se veszítsen. Ez a recept pont olyan, nem mondanátok meg, hogy fitt(ebb) verzió, a húsvéti sonka és kalács mellett feltétlenül készítsétek el!

 
 

Hozzávalók:

a tésztához

  • 40g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50g világos tönkölyliszt
  • 80g darált dió
  • 120g sárgarépa, minél édesebb, annál jobb 🙂 nekem az Aldis bio sárgarépa jött be legjobban.
  • 80g olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • csipetnyi fahéj, szegfűszeg, szerecsendió és só
  • 1 narancs héja (ha lehet, kezeletlen)
  • 3 egész tojás
  • 2,5g Szafi negyed annyi édesítő vagy 100g lágy barnacukor

a krémhez

  • 250g light mascarpone
  • 70g cukor, én édesítőszert használtam
  • 1 kisebb mandarin és narancs leve
  • pici frissen facsart citromlé
  • csipet só

Minden olyan egyértelmű, nem cizellálnám a leírást…

Tölts magadnak egy pohár Rozét.

A sárgarépát reszeld le. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá a narancs héját, fűszereket, majd az összes száraz hozzávalót. Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett 18cm-es tortaformába.170 fokon kb. 40 percig sütjük légkeverés funkcióval (ha úgy látod, félidőben takard le alufóliába)

Amíg sült a tészta, dobd össze a krémet, a fenti hozzávalókkal.

A kihűlt tortát kettévágod és megtöltöd + az oldalát is megkened picit rusztikusan.

Végül tölts még egy pohárral és legyél nagyon büszke magadra, hogy munka, család, tojásfestés és egyebek mellett ilyen csodát vittél véghez. Ja, és a családod pedig istennőként tekint majd rád! 🙂

Ha szeretnétek egy tuti húsvéti kalács receptet is, kommentben írjátok meg és hamarosan olvashatjátok! 🙂

1 hozzászólás

  1. Naggyyon jól hangzik !!!
    Biztos, hogy megcsinálom Húsvétra. Csak a dupláját, mert a családom most legalább 10 fővel lesz jelen az ünnepi ebéden.

Hozzászólás a(z) Berecz Szilvia bejegyzéshez Mégsem szólok hozzá

Please enter your comment!
Please enter your name here