Sokan a cipőjükhöz választanak partnert… – interjú Bánitzky Katával

Interjú Bánitzky Katával, a Duals Társkereső tulajdonosával

 
 

Mit tehet egy társkereső iroda ma a netes társkeresés világában?

Nagyon sokat. 11 éve indítottuk az irodát, én 5 éve dolgozom itt és most már boldogan mondhatom, hogy az enyém. Persze 11 éve még egészen más volt a társkereső piac, mint most, de akkor sem volt több iroda, mint ma. A korábbi tulajdonos tökéletesen látta meg azt, hogy milyen érzékenységgel kell a társkeresében segíteni az embereknek, illetve milyen extra szolgáltatásokat kell nyújtania egy irodának. A programszervezés – esti bowling, fogadások, utazások – például a Duals nevéhez fűződik és erre nagyon büszkék vagyunk. Sok tagunk talál így egymásra, és ha nem is alakul ki belőle tartós kapcsolat, sok esetben komoly barátságok szövődnek. Ebben a közegben mindenki nyitott, tiszteli a másikat és szeretne ismerkedni. Sokszor előfordul, hogy egy párkapcsolat vége a barátok elvesztését is okozza, így vannak, akiknek ezek a programok kifejezetten jó kikapcsolódási formát is nyújtanak.

Mit látsz tipikus nehézségnek ma a párkeresésben?

Alapvetően saját magunk okozzuk a nehézséget. Nagyon felgyorsult világban élünk, és amikor társat keresünk akkor is ezt a sémát visszük tovább. Ami a legnagyobb gát, hogy az emberekben fixálódnak bizonyos ideálképek amikhez ragaszkodnak. Az idő előrehaladtával, különösen az egyéb területen sikeres embereknél nagyon komoly listák tudnak kialakulni. Férfiak esetében ma egyébként nem a szem-,és a hajszín a sláger, nem ez a legfontosabb a nőknek, sokszor inkább a férfi magassága. Minden héten meghallgatom legalább egyszer, hogy valakivel azért nem randevúzik a kiválasztott hölgy, mert “Ha egy magas velem, és felveszek egy magassarkút, akkor már magasabb vagyok, mint ő.“

Sokan a cipőjükhöz választanak partnert, ami nagyon megnehezíti a társkeresést.

Mit gondolsz a manapság oly gyakori önértékelési problémákról? Tapasztaltok ilyeneket?

Nem is keveset. Leginkább alá-vagy fölécsúszás jellemzi az embereket. A legkevesebben kezelik magukat a helyükön. Amikor valaki alábecsüli magát, az döntően a korábbi kudarcok miatt alakul ki, amikor fölé, az pedig épp az élet – mondjuk a munka, karrier – területén elért egyéb sikerei miatt. Utóbbiak azt hiszik, mert sikeres üzletemberek vagy asszonyok, a társkeresés területén is azok lesznek. Pedig a két dolognak semmi köze egymáshoz.

Már tudjuk, a nők a cipőjükhöz választanak férfit. De áruld el a titkot: Mi alapján választanak a férfiak?

A férfiak első körben a szemükkel választanak, vizuális típusok. Egy vonzó fotónak kevés férfi tud ellenállni. Biológiai tény, hogy a férfi olyan párt keres magának, aki a legegészségesebb utódokat fogja számára biztosítani. Így a szépséget keresi az alapján, amit lát. Mert a szépség egyben egészségességet is sugall. Ez akkor is így van, ha már nincs szó utódnemzésről. Ez van beléjük kódolva. Amivel azonban vigyázni kell, hogy amilyen gyorsan beleszeret egy férfi a vonzó külsőbe, ugyanolyan gyorsan ki is tud belőle szeretni. Egy kapcsolat elmélyüléséhez persze fontosak a nő belső tulajdonságai is. A kedvesség, egy belülről fakadó szép mosoly például. A férfiak a kemény nőktől tartózkodnak, így azoknak, akiknek keményen helyt kell állniuk a munka világában, ezt a képességüket, tulajdonságukat le kell vetkőzniük a magánéletben.

Mit tud a Duals a programokon kívül, amit a netes társkeresés nem?

Mi egészen másként működünk. Nálunk inkább  30 évnél idősebbek keresik a társukat. Mindenkivel személyesen beszélgetünk, és nem ő, hanem mi készítjük el a profiljukat az alapján, amit magukról elmesélnek.

Hozzánk olyan emberek jönnek, akik életvitelük, egzisztenciájuk, intellektusuk szempontjából hasonló kategóriát képeznek. Ezt a neten nem lehet szűrni. Rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a személyes törődésre, az emberi támogatásra, amit tagjaink szoktak is igényelni. Csak egyedülállók jöhetnek. Akik társas kapcsolat mellett keresnek párt, olyanok nálunk elképzelhetetlenek.

Ami azonban érdekes tendencia, hogy sajnos egyre többen érkeznek az 50 –es korosztályból, ahol az a baj, hogy  – a Randivonal adatait tudom – 8-szor annyi társkereső nő van, mint férfi.

Sikeres iroda vagytok? Számon tartjátok a létrejött kapcsolatokat?

Nincs ilyen típusú sikerességi mutatónk, mert nem tudunk minden kapcsolatot nyomon követni, de azt tapasztaltuk, hogy mivel itt hasonló érdeklődésű, életvitelű emberek találkoznak, ha van 5 olyan randevúja valakinek, ahol már eleve működik a szimpátia, akkor abból egy meg tud maradni. Ez szerintem nagyon jó arány, szemben például a netes társkeresőkkel.

***

Unod a banánt? Elég volt a szingliségből? Akkor tegyél ellene! Hogy mit?
Ne csak keress, találj is társat! Bánitzky Kata és Dénes Évi előadása a társtalálásról:

 

 

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here