A női önbizalom abszolút szexi

Ha megkérdeznék, legtöbbünk elsősorban a férfias tulajdonságok közé sorolná az önbizalmat. Pedig egy hölgynél sem árt, ha van belőle egy jó nagy adag, sőt… Őszintén szólva, nincs szexibb a magabiztos nőknél!

De miért is ennyire vonzó az egészséges önbizalom?

 
 

Röviden azért, mert azt jelzi, hogy rendben mennek a dolgok az adott hölgy életében. Persze, mindannyian napról napra újabb problémákkal és feladatokkal küzdünk, de a magabiztosság pont annak a jele, hogy nem félünk az akadályoktól, melyek így is, úgy is jönni fognak az életben.

És mondanom sem kell, a legtöbb értelmes pasi ilyen partnerre vágyik, nem egy affektáló kislányra vagy egy túlaggódó tigrismamára. Persze, imádjuk megnyugtatni aggódó barátnőnket, párunkat. De nem az apuka szerepét akarjuk betölteni, nem pátyolgatni meg babusgatni akarunk, hanem hogy neked is legyen “életed”, legyen karriered, legyenek terveid és álmaid. Ezek pedig nem működnek önbizalom nélkül.

Az, hogy mindkét félben meglegyen a magabiztosság, elengedhetetlen egy normális kapcsolathoz, a családalapításhoz, meg a közös jövő tervezgetéséhez.

Na de hogyan tehetsz szert önbizalomra, ha eddig még köszönőviszonyban sem álltál vele?

A legegyszerűbb módja az, ha kicsit rendet teszel a fejedben.

Nem meditációra vagy pár kör futásra gondolok (persze, azok is fontosak), hanem egy kis szimpla tervezgetésre.

Tedd fel magadnak a kérdést, mit akarsz elérni az életben, mik a céljaid, mire akarsz majd visszaemlékezni 80 évesen a kedvenc karosszékedben üldögélve? Mindegy, hogy épp hány éves vagy, de ha ezeket a sorokat olvasod, biztos, hogy van még hátra az életedből, tehát van még miről álmodoznod. (Tudom, kicsit morbid példa volt.)

Viszont amint ezt tisztázod magadban, gyakorlatilag nem kell mást tenned, mint észben tartod nap mint nap. Hiszen ha tudod hova tartasz, akkor azt is tudod, hogy mi fog oda eljuttatni. (Lehet, hogy nem kristálytisztán, de egy-két ötleted biztos akad.)

És ez azért ad önbizalmat, ugyanis így semmi külső dolog, semmi véletlen vagy szándékos rossz ami történik veled nem befolyásolhat téged, mert mindig tudod, hogy hova akarsz eljutni az életben.

A jó hír az, hogy csupán ennyi kell az önbizalomhoz. A “rossz hír” pedig, hogy ezért minden nap szemelőtt kell tartani a céljaidat.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here