Elment a Profi, isten áldja!

Amikor elmegy egy ilyen kaliberű színész, mint Jean-Paul Belmondo, az jár a fejünkben, fantasztikus csapatba került. Olyanba, amilyen itt a földön egyre ritkább.

Igazi színészóriás volt, aki mindenben nagyot alkotott. Első igazi sikerét az 1960-ban készült Kifulladásig hozta meg, és ettől a pillanattól kezdve nem volt megállás. Híres volt arról, hogy filmjeiben a legnehezebb jeleneteket is kaszkadőr nélkül hajtotta végre.

 
 

1933-ban született Neuillyben, és bár ökölvívónak készült, a mozilátogatók hatalmas örömére pályát módosított, mert a boksz látható nyomokat hagyott az arcán, ami nem volt ínyére. Zömmel francia és olasz filmekben szerepelt, de egyaránt remekelt mindegyikben. Humora, tehetsége, utánozhatatlan sármja gyorsan a sztárok sorába emelte.

Volt benne egy olyan adag pimaszság, amely nem feledtette a nézővel könnyedebb filmjeit sem. Szívesen vállalt szórakoztató filmeket, de mindig gondosan ügyelt arra, hogy fajsúlyosakban is szerepeljen.

2001-ben sztrókot kapott, amely véget vetett a karrierjének. Bár népszerűsége határtalan volt, életét nem övezték botrányok. Kétszer volt házas. Legendás barátság fűzte a másik nagy francia óriáshoz, Alain Delonhoz, bár sokan azt hitték riválisok, ez nem így volt a valóságban.

88 éves korában távozott az égi színtársulathoz, ahol már bizonyára várta sok legendás partnere.

Isten áldja a Profit, akit a mozinézők örökre a szívükbe zártak.

fotó: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here