Clara Bow – Hollywoodból egy kunyhóba

Gyönyörű volt, modern és vidám. Nagylelkű és naiv. Tehetséges. Minden adott volt, hogy egy sikeres és termékeny élete legyen. Clara Bow-nak azonban drámai élet, és szomorú befejezés jutott.

 
 

Csoda, hogy egyáltalán életben maradt: elmebeteg anyja gyerekkorában el akarta vágni a torkát, alkoholista apja pedig szexuálisan zaklatta. Huszonévei elejére mégis korának szexszimbólumává vált, pedig ezen a téren soha semmiféle sikere nem volt: apja után szeretői is mindig csak kihasználták. De a filmipar sem bánt vele kesztyűs kézzel: kíméletlenül túldolgoztatták, a fiatal színésznő összesen 46 néma és 11 hangosfilmben szerepelt.

A sugárzóan szép és híres színésznőnek a megfeszített munka mellett olyan rágalmazó és zsaroló újságírókkal is meg kellett küzdenie, akik azt állították, hogy Clara leszbikus, alkoholista, vérfertőző, vagy, hogy állatokkal szexel.

Huszonöt éves korára teljesen kiégett, 28 évesen pedig végleg visszavonult. Egészségügyi problémái elhatalmasodtak rajta – öngyilkossági kísérlete után krónikus álmatlanság miatt pszichiátrián kezelték, ahonnan azonban távozott, – és a világtól elvonulva, egy kis bungalóban élte le hátralévő életét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here