Furcsa csábeszközök

Kinek ne lenne ismerős a szekrény előtt ácsorgás? A béna piros rúzs törölgetése, “ez azért már csak sok!” – felkiáltással? A megfelelő mennyiségű parfüm eltalálásáról már ne is beszéljünk… Randi előtt mindent elkövetünk, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Mi találtunk néhány meglepő praktikát, amellyel még vonzóbbak lehetünk a kiszemeltünk szemében…

 
 

Félelem. Kevésbé logikus, de tény: sikeresebbek azok a randik, amelyeken a párok horror filmet néznek meg, mint azok, amelyeken valami romantikus komédiát. A test ugyanis félelem hatására hevesebb szívdobogással és rövidebb lélegzetekkel “válaszol” – pont úgy, mint szexuálisan felhevült állapotban.

Egy minnesotai egyetem kutatása szerint az sem mindegy, mit eszünk a randin… Kimutatták, hogy a nők 20%-kal vonzóbbnak találják a férfiakat, miután valami fűszereset fogyasztottak. (Szóval, ha higgadtan akarunk véleményt formálni a velünk szemben ülő hímről, akkor talán ne chilis babot rendeljünk…, mondjuk azt amúgy se…)

Tudósok kimutatták, bár ezt már mindenki tudta: a férfiak heves érdeklődést mutatnak a piros ruhás, cipős, vagy éppen piros rúzst viselő nők irányában. Alap.

Egy csapat gyakorlatias kutató szerint (akik egy hangos night klubban tesztelték az alanyokat, és nem laboratóriumban) sokkal jobban reagálunk, ha a jobb fülünkbe mondanak valamit, mintha a balba. Nem tudni, mi ennek a pontos oka, de az biztos, hogy a jobb oldalról érkező ingerekre mindig jobban reagálunk, mintha a balunkról érkezik ugyanaz.

Noha a divatipar állandóan a tökéletességről papol, meghallgathatnánk egyszer a kutatókat is: szerintük ugyanis a sebhelyes arc, főleg a nők szemében, igenis szexuálisan vonzó. Noha manapság már senki sem harcol sem a medvével, sem másokkal, a sebhely a nők szemében egyet jelent az erővel és a győzelemmel.

A helyesen megválasztott alkoholmennyiség is borzasztóan szexi. Azt, aki egyáltalán nem iszik, uncsinak tartják, aki viszont túl sokat, azt könnyűvérűnek. Ha azonban jól választjuk meg az alkoholos italunkat (amelyről a tudósok úgy nyilatkoznak, hogy 2,5 deci bor, egy átlagos testfelépítésű egyén esetén), tuti a siker.

A mosolygással is jó, ha csínján bánunk. Azt gondolnánk, hogy egy kedves mosoly garantáltan meghozza a várt eredményt…, pedig nem. A nők vonzóbbnak tartják azokat a pasikat, akik nem mosolyognak, viszont a férfiak a mosolygós nőkért vannak oda.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here