Krampampuli bármikor

Karácsonykor átjár minket az áhítat, és a szeretet, valamint a várakozás szelleme is körbejár a lakásban. Várjuk az együttlétet, az ajándékot a fa alatt, valamint várjuk, hogy a halászlé ott hullámozzon a nagyi étkészletében, hogy próbát tehessünk végre a bájglival(a merészebbek finom kritikával illetik a süticsodát: kicsit sok a tészta, kevés a mák, vagy, citromhéjat tehettél volna bele, a tavalyi édesebb volt, mondtam már, hogy ne tegyél bele mazsolát, mert nem szeretem! ez bóti’ vagy te sütötted? ) szóval nem egyszerű ilyenkor a háziasszonyok élete, hát most hoztam egy olyan receptet, amely elkészíthető alkoholos, és alkoholmentes változatban, feszült idegekkel a konyhában nyakig lisztesmákosvajas háziasszonyoknak, az előbbit, míg a szaloncukrot lopkodó kisklampók fogyaszthatják a cefrementes változatot.

 
 

Ez az ital nem más, mint a gyümölccsel telerámolt KRAMPAMPULI.

Hozzávalók:

6 nagyobb narancs
3 alma
legalább két csomag füge
3 liter szőlőlé
cukor (ízlés szerint)
szegfűszeg
fahéj

Elkészítés:

A szőlő levet a cukorral, a fahéjjal, és a szegfűszeggel feltesszük a tűzre. A meghámozott, kockára vágott almát, forráskor beledobálod, belecsavarod 3 narancs levét, valamint a másik három narancsot meghámozod, felkockázod, és az is belekerül a szőlőlébe. A fügét kicsi kockára vágd, és azt is hajigáld bele. Főzd, forrald, majd mielőtt lobogni kezdene, vedd takarékra, és addig hagyd a tűzön, míg a habját el nem fővi, és a gyümölcs kellemesre puhul.

Ha a gyerekeknek készíted, ezzel befejezettnek minősül a krampampuli készítés, ha viszont labilis idegrendszerrel a karácsonyra hangolódott felnőtt seregletnek készítenéd, akkor önts hozzá az elkészültekor egy liter vörösbort, és két deci vizet, majd egyet bugyogjon, mint a boszorkány mocsara, és kész is.

Lehet mértékkel, és mértéktelenül fogyasztani, mellékhatásaként jó hangulat, valamint harsány dalolászás előfordulhat.

Csirió!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here