Még egy bálkirálynő is láthatja magát rút kiskacsának

Nincsen csúnya ember, csak szegény – tartja a mondás, és hát lássuk be, rejtőzik ebben némi szomorú igazság.

 
 

A nők többsége véleményem szerint alapból egy nagy adag hátránnyal indul. Biztosan látod magad előtt azt az ötvenes, jókora sörhassal és gyér hajszerkezettel megáldott pasast, aki nem érti, miért utasítja vissza a 23 éves Fannika az ő tökéletes lényét. Csak nézed, és nem fogod fel, honnan ez a minden alapot nélkülöző önbizalom. De hát kevés elvárás, nagy magabiztosság.

Van egy 25 éves barátnőm, aki úgy néz ki, mintha egy szépségversenyről szabadult volna diadémmal a fején… és még mindig bizonytalan a külsejét illetően. Az már „csak” cseresznye a habon, hogy emellé okos, nagyon vicces és jól dolgozik – mégsem árad belőle az a fene nagy önbizalom. Ahogy új embereket ismerek meg, úgy jövök rá:

a külső és a hozzá kapcsolódó önbizalom két külön dolog.

Még az álomszép bálkirálynő is láthatja magát rút kiskacsának, ha a szülei csak a bántalmazás nyelvén értettek szót vele.

A képlet persze nem ilyen egyszerű, mindenesetre valószínűleg még nem született olyan nő a földön, aki maradéktalanul elégedett lett volna a külsejével. Eleve ott az elvárás: mindig, minden körülmények közt nézz úgy ki, mint a ballagási fényképeden. Na jó, egy kicsit jobban, mert már ott is csálén álltak a fogaid. Nincs ez így kimondva, de a rengeteg reklám szerint, ahol a világ csak 20-30 év közötti, földöntúli szépségű nőkből áll , nos, az egy gyenge pillanatodban úgyis magával ránt az első drogériába.

Valószínűleg a létező összes szépségápolási trükk birtokában állsz – nem untatnálak az alapozó helyes használatával vagy hogy melyik szín passzol hozzád. Ezek az ötletek egyébként hasznosak, de csak egy ideig. Én nagyon sajnálom azokat a nőket, akik nem mernek smink és magassarkú nélkül kilépni az utcára, mert ez azt jelenti, hogy mindig a maximumot akarják hozni. Nem kell! Meg nem is lehet egyfolytában 100%-os fordulatszámmal pörögni, mert az csak kiéget és megnyomorít.

Engem már nagyon lefárasztott, hogy másoknak megfeleljek (főleg, mivel nem is lehet), így inkább szép lassan elengedtem ezt a feszengést.

Nem keddről szerdára, ez évek munkája. De hát lassú víz partot most.

Nyilván nem lehet minden esetet egy kalap alá venni – van, amikor a külsőn lehet változtatni, és van amikor szintén lehet, de belekerül pár millióba. Ha 160 cm mellé mondjuk ugyanennyi kiló lennék, ott nincs az a „Fogadd el magad, te így vagy gyönyörű!” duma, amit bármelyik nő bevenne. Ott lefogyni még mindig egyszerűbb, mint mosolyogva tükörbe nézni. Egy simán csak teltkarcsú nőnél szerintem már más a helyzet – ott már lehet választani. Nem mellesleg fogyásnál inkább az egészségügyi, és nem az esztétikai szempontokat kéne figyelembe venni.

Egy szép ruha, haj vagy smink persze sokat javít az összképen, de attól még nők százezrei fognak titokban sírni a kampós orruk, a lapos mellük, vagy a nagy úszógumijuk miatt. És őszintén? Meg is értem. Én sem örülök, hogy egy rossz genetikai örökség miatt évről évre ritkul a hajam, és nem tudom két boldogság-idézettel elintézni magamban azt, hogy majd jobb lesz. De nem is lovagolok egész nap a problémán.  Próbálok boldog és energikus maradni, nem fecsérlem az időmet olyan emberekre, akik nem érdemlik meg. Nem mindig sikerül, de ha igen, annak a bőrömön is érzem a jótéteményét. És szerencsére tényleg igaz egy másik mondás is:

„A nő legszebb ékszere a mosolya.”

Hál’ Istennek ez mindig kéznél van.

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here