Moziajánló- Amit mindenki tud- Puskin mozi

Asghar Farhadi, a kétszeres Oscar-díjas rendező, nemzetközi stábbal forgatott filmje, már a címével is becsalogatja a nézőt a moziba: Mindenki tudja. Ez a címadás arra apellál, hogy a mozi szerelmesei tudni akarják, hogy vajon mi az, mi az a titok, amit mindenki tud?

 
 

Nem kisebb szereplőkkel játszatja el a főszerepeket, mint Javier Bardem, akit például a Nem vénnek való vidék című alkotásban is ragyogóan szerepelt, és most Paco szerepében brillíroz, Penelope Cruzzal, aki Laurát formálja meg.

A filmben, Laura hazautazik családjával a nagyvárosból, Buenos Aires-ből, spanyolországi szülőfalujába, testvére esküvőjére. Ekkor még nem tudja, hogy miféle megpróbáltatások várják. Az esküvő estéjén azonban olyan események történnek, amelyek felforgatják az egész életét, és választás elé kényszerítik férje (akit Ricardo Darin játszik) és egykori szerelme, Paco között.

Első hallásra romantikus filmnek gondolnánk ezt az alkotást,  ám közel sem azzá alakul a végkifejlet, egy erősen nézőt a moziban tartó, feszes thrillerré bontakozik ki a cselekmény.  A család összes tagja érintett a drámában, a történések, és a szálak úgy feszülnek ki a városkában élő emberek között, hogy a film végén (amelyet nem spoilerezek) megkapjuk a választ a kérdésre, ami miatt beültünk a moziba. Hiszen tudni akartuk mi az, amit mindenki tud.

Mert MINDENKI TUDJA.

A film megtekinthető a Puskin moziban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here