Virginia Rappe rejtélyes halála

Virginia Rappe is egyike volt azoknak a fiataloknak, akiknek a feltörekvés, a színészi pálya volt álmai netovábbja. A Chicagoban született lányt egyedülálló anyja nevelgette 11 éves koráig. A nő halála után Virginia a nagyanyjához került. Tizennégy évesen már modellkedett és reklámfilmekben szerepelt. Hogy az ínséges időkben pénzt keressen, prostituáltként dolgozott, mint több más akkori feltörekvő színésznő-jelölt.

 
 

Tizenhat éves korára két abortuszon esett át, majd született két gyermeke is, akik nevelőszülőkhöz kerültek. Virginia 1916-ban költözött Kaliforniába, ahol megkapta első filmszerepét. Karrierje lassan ívelt felfelé. Igazán híres azonban a halála után lett.

1921 szeptember 5-én Virginia részt vett a Roscoe Arbuckle némafilm sztár által szervezett buliban, ahol az este folyamán félholtan találtak rá. A buli vendégei számos, zavaros történettel álltak elő: az egyikük szerint Arbuckle megerőszakolta a színésznőt egy jégdarabbal (de később volt szó pezsgősüvegről is), a másikuk szerint a nő rengeteget ivott (az amerikai alkoholtilalom idején), de volt, aki azt állította, krónikus húgyhólyaggyulladása okozta vesztét. A halottkém szerint halálát húgyhólyag-repedés okozta. A morfium-függő, terebélyes némafilm-sztárt, Arbuckle-t nem sikerült gyilkosság vádjával bebörtönözni, viszont karrierje kettétört a fiaskó miatt.

A huszonhat éves korában elhunyt némafilm-színésznő halálának körülményeivel kapcsolatban még manapság is folynak a találgatások: filmek, könyvek születnek a nehéz életű, és rejtélyes halált halt Virginia Rappe-ről.

Fotó: Internet

Szerző: Kalla Tímea

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here