8 dolog, ami segíthet megvédeni a munkahelyed a koronavírus ellen

Egy kis odafigyeléssel sokkal biztonságosabbá teheted a környezetedet. Tudom, nem bánnád, ha néhány kollégád 2 hét karantén alá kerülne, de ez most nem játék.

 
 

A vicc az, hogy már elfelejtettük, de nem is olyan régen az irodák már tettek megelőző lépéseket egy nagyobb járvány kialakulásának visszaszorítására. A SARS miatt mára sok helyen megtalálhatóak az antibakteriális fertőtlenítők. A jelenlegi helyzet remélhetőleg mindenkit megtanít arra, hogy nem lehetünk eléggé felkészültek; az óvintézkedések betartása nem túlbuzgóság, hanem felelősségteljes hozzáállás. Összeszedtük azokat a lépéseket, amelyek jelentősen csökkentik a koronavírus terjedésének kockázatát.

Minimalizáld azokat a felületeket, amelyeket a kollégáknak meg kell érinteniük

  • Ez olyan ajtókat jelent, melyek mindkét irányban nyílhatnak.
  • Telepíts mozgásérzékelő világítást, beleértve a mellékhelyiséget is (nem mellesleg ez környezetbarát is).
  • Mozgásérzékelő csap és automata öblítésű piszoár: újabb két fertőző forrás maradéktalanul kiiktatva.

Embrace Technology

Magyarul: digitalizálj és add meg a lehetőségét az otthonról is végezhető munkának.

Járványmentes „békeidőben” is nyugodtan kísérletezz a home office lehetőségével: a jelenlegi helyzet úgyis megmutatja, mi az, ami otthonról is elvégezhető. Tarts videókonferenciákat az összehangolt csapatmunka jegyében! Fontos, hogy a kollégák érezzék: attól még, hogy a nappalijukban dolgoznak, nem lóghatnak ki ötpercenként cigarettaszünetre az erkélyre. Nem baj, ha fokozatosan szoktatod hozzá őket az új lehetőséghez.

Talán költséges, de jó befektetés, ha saját laptopot, telefont vagy tabletet biztosítasz az alkalmazottjaid számára. Ezzel két legyet is üthetsz egy csapásra: egyrészt a munkatársak nem fogják egymást megfertőzni a közös billentyű-és egérhasználattal, másrészt ha hazavihetik az eszközeiket, a takarítóknak is könnyebb dolga lesz.

Válassz olyan bútorokat, amelyek könnyen tisztíthatók

Kisgyermekes szülőknek ezt a lépést valószínűleg nem kell megindokolni. Ha már egyébként is új bútorokat kell venned, minek nehezítenéd meg a saját dolgodat? Ráadásul így a takarító személyzet életét is megkönnyíted, hálájuk jeléül pedig egy ragyogó irodát hagynak maguk után.

Tiszta irodahelyiség

És ha már tisztaság: a napi szintű takarítás se legyen választás kérdése! Fontos, hogy a személyzet csak környezetbarát tisztítószerekkel dolgozzon. A leghatásosabb egyébként, ha külön van egy embered, aki ellenőrzi a tisztítószerek alkalmasságát. Ez persze szigorúnak tűnhet, de néhány kémikus sírna, ha meglátná, mit tartalmaznak az egyes szerek…

Kézfertőtlenítő végtelen mennyiségben

Ismét egy hatékony eszköz, amiért nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod. Senkinek nem fog ártani, ha van egy adag a recepción, az irodában vagy a konferenciateremben. Ráadásul a látogatókban, a külsős tárgyaló felekben azt a benyomást fogod kelteni, hogy egy igényes helyre érkeztek.

A tiszta hűtőszekrény is csodákra képes

Hiába a repkedő mínuszok, egy koszos hűtőszekrény a fertőzések melegágya is lehet. A legjobb, ha mindenkinek saját kis fiókja vagy polca van, elkerülve ezzel mások ételeinek megérintését. Persze ha a pénztárcánk engedi, akár 2-3 hűtő is az alkalmazottak rendelkezésére állhat. Ami viszont mindenképp hatékony: rakj egy kézfertőtlenítőt a hűtő mellé is – hiszen a fogantyút mindenki használja.

Fertőtlenítő törlőkendő

Minél több, annál jobb – akár minden egyes alkalmazottat meglephetsz egy dobozzal. Apró tipp: csúsztass mellé egy tábla csokoládét is, hogy biztosan használják!

Az elsősegély készlet új értelmet nyer

Egy valamire való munkahelyen nem az elsősegély doboz tartalmán fognak spórolni. Egészítsd ki a meglévő készleteket latex kesztyűkkel és szájmaszkokkal, így az ott dolgozók azt fogják érezni, hogy törődsz velük.

Kis érdekesség: a cink tartalmú szopogató tabletták meggátolják a legtöbb vírus szaporodását a torokban és az orrlyukakban. Jó, ha van pár dobozzal a készletben. (X)

Forrás:

https://vicuspartners.com/articles/8-ways-to-help-protect-your-office-space-from-coronavirus/

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here