Aki nem tud veszíteni: Roger Federer

Svájcról lehet, hogy előbb jutnak eszedbe a hófödte hegycsúcsok és drága órák, viszont a gazdag ország egyéb kincseket is rejt magában.  Ott van nekik Roger Federer.

 
 

Na jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a világklasszis teniszező édesanyja révén félig dél-afrikai. Szintén tőle örökölte tehetségét is, az anya ugyanis a ’90-es években teniszoktatóként dolgozott.

14 éves koráig nem evett húst. Persze az is lehet, hogy addig csak egyszerűen finnyás volt.

Hihetetlen, de feleségével, a szintén teniszező Mirka Vavrinec-cel két alkalommal is ikrei születtek. 2 gyönyörű ikerlánya és 2 ikerfia is van. Úgy tűnik, nemcsak a sportban teljesít jól.

A pénzt viszont nem csak és kizárólag a családjára költi, 2003-ban létrehozta saját alapítványát, ami szállással és étellel látja el a rászorulókat. Nem mellesleg az UNICEF nagykövete – úgyhogy bizonyára nem csak a látvány kedvéért adakozik.

Ha úgy érzed, kaptál már felesleges ajándékot, nos, rosszul gondolod. Federer-t híres 2003-as wimbledoni győzelme után egy Juliette nevű tehénnel ajándékozták meg. Az már csak egészen mellékes, hogy egy német kisvárosban, Halle-ban utcát neveztek el róla.

Sportszakértők szerint ő minden idők legjobb teniszjátékosa. A pekingi olimpián szerzett aranyérmén túl 310 héten keresztül vezette az ATP világranglistáját (férfi teniszezők számára megrendezett bajnokság). Nem tud veszíteni.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here