Az ész a fontos, de azért a haj sem mellékes… Nagyon nem!

Oké, elhatározod, hogy levágatod a hajad, és beújítasz valami igazán dögös frizurával. Szépen beguglizod a frizuratrendeket, 4-5 óra masszív képnézegetés után rátalálsz az igazira, a tökéletes haj-remekműre.

 
 

Boldogan elmasírozol a fodrászig, előtte lévő este be vagy sózva, micsoda új hajad lesz – aztán a hajszobrásztól kifele inkább visszakérnéd a pénzedet. Nos, igen, ami a tökéletes külsejű modelleknek jól áll, az nem biztos, hogy neked is. Pedig a problémát nagyon egyszerűen el lehet kerülni, csak fel kell mérned az arcod formáját és a hajad szerkezetét.

Egy vékonyszálú hajat megnöveszthetsz derékig (ha tudsz), de irtó hülyén fog állni, hiszen ha lehet, még jobban lelapul. Vagy hiába tetszik neked a félhosszú bob-frizura, ha apró csigavonalakban göndörödik a hajad, úgy fogsz kinézni, mint Michael Jackson kissrác korában.

Arcformából alapvetően öt féle van: ovális, kerek, szív alakú, szögletes és hosszúkás. Nyilván megvan, hogy melyik arcformához milyen frizurák passzolnak, és mint azt tudjuk, egy jól megválasztott séró gyakorlatilag kicsit mintha megváltoztatná az ember arcát.

Kerek arc

Onnan tudhatod, hogy ebbe a kategóriába esel, hogy a két arccsontod nagyjából ugyanolyan távolságra van egymástól, mint a homlokod az álladtól. A rövidebb, épphogy állig érő hajat sajnos nem neked találták ki – cserébe egy halom nőies fazon közül válogathatsz. Az ollótól egy ideig inkább maradj távol, legfeljebb egy tépett frizura erejéig engedd a tincseid közelébe. Ha te is élsz-halsz a frufruért, mindenképp egy laza, leomló, aszimmetrikus fazont válassz. A tömött, rövid változatot felejtsd el!

Szögletes arc

Nyugi, ez még nem jelenti azt, hogy te volnál Hulk felesége – egyszerűen csak markánsabbra sikerültek a vonásaid. A cél: ellensúlyozni ezt! Érdemes inkább egy félhosszú vagy hosszú fazont vágatnod, hiszen a rövid haj kevésbé hangsúlyos, nem annyira vonja el a figyelmet. A laza, hullámos loknik legyenek ezen túl a barátaid, – minél lágyabban omlik a válladra, annál jobb. Ráadásul a merész, aszimmetrikus frizurákat is neked találták ki!

Ovális arc

Ó, te kis szerencsés! Lényegében nyugodtan átlapozhatod a Szép Hajak magazint a fodrászra várva, számodra nincs tiltott oldal. Neked legfeljebb a rövid hajjal kell óvatosan bánnod, de csak ha göndör loknikkal áldott meg a sors. Mivel az arányaid tökéletesek, ne kísértsd a sorsot, és ne tupírozd fel a hajad. Azzal csak elnyújtanád az arcformádat.

Szív alakú arc

A másik arcforma, amire lehet irigykedni. A szív forma rendívül nőies, már-már kislányos vonásokat kölcsönöz – az oválissal ellentétben viszont itt már nagyon nem mindegy, mit kérsz a fodrásztól. Remélhetőleg nem zavar a frufru, mert szükséged lesz rá, a homlokod ugyanis arányaiban széles, amit egy félhosszú fazonnal remekül palástolhatsz. A hajhossz nálad nem annyira lényeges, viszont pár tincs mindenképp jó, ha minimum az álladig ér.

Hosszúkás arc

Tudom, tudom, neked is Sarah Jessica Parker ugrott be elsőre. Nos, ha valaki ilyen hosszú arccal is lehet szép, akkor a frizuraválasztás tényleg csodákra képes. Logikus módon a frufru lehet a legjobb barátod ezen túl, hiszen ez optikailag csökkenti az arcod hosszát azzal, hogy eltakarja a homlokod. A haj hossza nálad sem annyira lényeges, legfeljebb ne növeszd túl hosszúra, ez nyilván még tovább nyújtaná az arcod. Az áll alá, vállig érő fazon a legideálisabb számodra.

Persze ha megvan az álomfrizura a fejedben, azért fuss még egy kört a fodrásznál, ha valaki, ő fel tudja mérni külső szemmel a helyzetet. Egy jól megválasztott frizura kiemeli az arcod szépségét, így tényleg érdemes átgondolnod, mi passzolhat hozzád a legjobban.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here