Boldog születésnapot Bródy János!

Ha valaki, hát ő sokat tett a minőségi magyar zenei életért. Bródy János ma ünnepli 73. születésnapját.

 
 

Aki több mint 50 éve sikeres a zenei pályán, amellett nem lehet csak úgy szó nélkül elmenni. Nem mellesleg 4 gyermek boldog édesapja.

Sokan úgy gondolunk rá, mint énekesre és zenészre, de Bródy János leginkább dalszerzőként szeret bemutatkozni. Gyakorlatilag az ő fejéből pattant ki a ’70-es, ’80-as évek dalainak jó része – valószínűleg nem tudtad, de nem egy Omega számot titokban ő írt. Emellett olyan énekeseknek segítette a munkáját, mint Koncz Zsuzsa, Halász Judit, Zorán és Gerendás Péter. Csak hogy néhányat megemlítsünk a legnagyobbak közül…

Érettségi után nem sokat teketóriázott, belépett az Illés együttesbe, majd ezt követően létrehozta a Fonográfot. Mintha ennyi siker még nem lett volna elég, Bródy önálló zenei pályafutásra adta a fejét, nem kevesebb sikerrel. Dalaiból valamiféle mély őszinteség, kendőzetlen, mégsem nyers érzelmek törnek elő – valószínűleg ennek is köszönhető, hogy karrierje azóta is töretlen. Zenéje egyáltalán nem “retro” vagy idejétmúlt, sőt – szívesen ír mai, fiatalokat megszólító együtteseknek is.

fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here