szerda, október 20, 2021
KezdőlapMan PowerJason Momoa a hawai’i ’tengeristen’

Jason Momoa a hawai’i ’tengeristen’

[rsssl_share_buttons][rsssl_share_count]

Amikor kiejtem Jason Momoa nevét két lehetséges reakció van a hölgyektől.
Ahhhhh  és az ”Aquaman? Ahhhhh”

Igen, Jason Momoa egy isten. Éppen most tengeristen minőségben.
Beszélni nem is nagyon kell róla elég, ha ”fellapozzuk” az internet Jason Momoa képek, videók oldalát máris ott ragadtunk a mosolyába olvadva, a tökéletesen kidolgozott testét bámulva, vagy elérzékenyülten csodálva, ahogyan a gyermekeivel sziklafalat mászik.

Nos, mégis néhány érdekesség amitől garantáltan nem ki, hanem még inkább beleszeretünk, mert a ragyogó mosoly mögött ott az a tartalom, amit Momoa egyáltalán nem fél megmutatni a világnak.

Bár Iowa-ban nőtt fel ereiben hawai’i vér csörgedez, lényében ott van egybe gyúrva az Aloha Állam szeretetteljes energiája és a polinéz őserő. Saját bevallása szerint egy erős alfahím, érzékeny lélekkel.

Nincs TV-je, telefonja, nyilatkozata szerint feleségének van egy laptopja a pincében, de alig-alig kerül elő. Inkább olvas, sziklát mászik, játszik a gyermekeivel és tanítgatja őket egy olyan világszemléletre, mely a természet és az ember egyensúlyát tartja szem előtt, úgy készítve fel őket a világra, hogy erővel viseljék az előttük álló életet. ”Arra tanítom őket, hogy lépjék át a határaikat és merjenek elegánsan szembenézni a félelmeikkel és kétségeikkel, hogy tiszteljék a természetes forrásainkat, mert hogyha megtanulják észrevenni a természet szépségét, automatikusan meglátják majd mindenben a szépet.”

Momoa 8  éves volt, amikor a TV-t nézve – szerencse, hogy akkor még volt otthon – rámutatott Lisa Bonet-ra és közölte édesanyjával: ”Ő lesz a feleségem.” Úgy lett.
Lisa sok évvel idősebb nála, de mit sem számít, hiszen istennőként tiszteli és szereti őt. Egy ide kapcsolódó vallomása: ”A férfinak szüksége van arra, hogy FÉRFI legyen ahhoz, hogy úgy tartsa a nőt, ahogy a nő szeretné. Csak csináld azt, amit a nő akar és rendben leszel.”

Mindig is vágyott arra, hogy apa legyen, és meg is találta a helyét családfőként. ”Öt nyár és már nem én vagyok életük központja.” nyilatkozta arról, hogy a gyerekei hamarosan felnőnek, és kicsit neheztel is a számára korábban “világra szóló szerelem” szakmára, mert színészként sok időt tölt távol a családjától. Tart attól, hogy lemarad olyan pillanatokról, ahogyan fejlődnek, felnőnek gyermekei, inkább vágyik arra, hogy jó apaként és jó férjként emlékezzenek rá.

Elkötelezett és céltudatos, amiben hisz a mögé szívvel lélekkel odaáll. Szereti az életet, s mindent, amit szeret teljes odaadással éli.
Akár példakép is lehet, mégis hitvallása szerint ő az ellenkezőjét gondolja.
”Az az igazság, hogy mindig keresünk valakit, vezetőt, mentort…. Én biztos, hogy nem az vagyok, akit követni kellene.”

Részemről úgy vélem van bőven mit átgondolni, akár megfogadni abból a fajta szabadság érzését hordozó élet személetből, ami Momoa világából elér hozzánk. Biztosra veszem, hogy nem csupán a megnyerő külső az, ami vonzza felé figyelmünket, hanem az az átütő kisugárzás, amivel bír, mint férfi, mint színész, s mint ember.  Aloha Jason Momoa!

    

fotó: internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -
46,301RajongókTetszik
13,262KövetőKövetés

Legfrissebb