Szakács, takarítónő, taxis, menedzser, pszichológus. Egy anya már “alapjáraton” is számos munkakört tölt be… ezekben az ínséges időkben azonban extra szüksége van kreativitásra, kötél idegekre, és logisztikai képességre…
Főleg a konyhában! Hiszen a “leszakadok egy doboz tejfölért” mostanában nem éppen működőképes ötlet. Abból kell hát főzni, ami éppen van otthon…
Nálunk mondjuk nagyon megy a vörösboros hús. Értsd: amíg sül a hús, én megiszom a bort.
A kávét továbbra is én főzöm a legjobban – csak mostanában több mellette az ütős kísérő: a pálinka, a likőr és a rum.
A popcorn, a puki és a Gabi fogkrém nem étel… normál esetben. De most vészhelyzet van. Ilyenkor a tyúktojás és a Kinder tojás azonos tápértékkel bír, világos?
Az ételek elnevezését is könnyedén átugrom: amíg van tészta is és pesto is, addig pestós tésztát tálalok fel, ha már fogytán van a feltét, akkor közlöm a kölykökkel, hogy ma csak tésztás pesto van… vagy bundás kenyér helyett kenyeres bunda… és ugyanez működik férj esetén is: a hét eleji cukros tejeskávé péntekre már csak macchiato…
Ha már mindenből kifogytunk, a teszkós applikáció viszont még mindig le van halva, kimegyek a kertbe és szívok egy kis fényt/kikapok egy vakondot a lyukból/szedek egy kis csalánt levesnek… ja, nem, behozom a kapunk bedobott pizzát, amit egy fél órája rendeltem…
fotó: Pinterest