Karanténkonyha: fogkrémes tészta kreativitással fűszerezve

Szakács, takarítónő, taxis, menedzser, pszichológus. Egy anya már “alapjáraton” is számos munkakört tölt be… ezekben az ínséges időkben azonban extra szüksége van kreativitásra, kötél idegekre, és logisztikai képességre…

Főleg a konyhában! Hiszen a “leszakadok egy doboz tejfölért” mostanában nem éppen működőképes ötlet. Abból kell hát főzni, ami éppen van otthon… 

 
 

Nálunk mondjuk nagyon megy a vörösboros hús. Értsd: amíg sül a hús, én megiszom a bort.

A kávét továbbra is én főzöm a legjobban – csak mostanában több mellette az ütős kísérő: a pálinka, a likőr és a rum.

A popcorn, a puki és a Gabi fogkrém nem étel… normál esetben. De most vészhelyzet van. Ilyenkor a tyúktojás és a Kinder tojás azonos tápértékkel bír, világos?

Az ételek elnevezését is könnyedén átugrom: amíg van tészta is és pesto is, addig pestós tésztát tálalok fel, ha már fogytán van a feltét, akkor közlöm a kölykökkel, hogy ma csak tésztás pesto van… vagy bundás kenyér helyett kenyeres bunda… és ugyanez működik férj esetén is: a hét eleji cukros tejeskávé péntekre már csak macchiato… 

Ha már mindenből kifogytunk, a teszkós applikáció viszont még mindig le van halva, kimegyek a kertbe és szívok egy kis fényt/kikapok egy vakondot a lyukból/szedek egy kis csalánt levesnek… ja, nem, behozom a kapunk bedobott pizzát, amit egy fél órája rendeltem…

fotó: Pinterest

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here