Meg akarod tartani? Hidd el, nem is olyan nehéz! Szerelmi tanácsok nagyanyáinktól

Ezüstlakodalom, gyémántlakodalom? Ugyan már, manapság csodaszámba megy, ha egy kapcsolat túllépi a bűvös 7. évet.

 
 

Felesleges a sötétben tapogatózni és reménykedni – inkább hívd fel a nagymamádat, és kérdezd meg tőle, hogyan maradtak meg “a papával” 40-50 éven keresztül.

Az én nagymamám szerint a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Hát, kösz – gondoltam magamban – de utálok főzni. Még jó, hogy a párom képes órákig elmerülni a receptkönyvben. Probléma megoldva.  Szerencsére az internet telis-tele van hasonló legénymegtartó tippekkel, úgyhogy elő a jegyzetfüzettel, most nagyobb bölcsességeket fogsz megtudni, mintha Coelho-t vagy Eckhart Tollé-t olvasnál.

Éreztesd vele, hogy ő a férfi! Itt most nem arra célzok, hogy a meccs előtt gondosan készítsd be neki a hideg sört, de egyszer-kétszer eljátszhatod, hogy nem nyílik ki a befőttesüveg. Hányszor morgott rád a párod emiatt? Lefogadom, hogy mindig elnéző mosolyt és csillogó szemeket kaptál válaszul. A férfiak titokban imádják, ha meg kell menteniük a sarokban békésen szunnyadó, ártatlan póktól. Kell, hogy fontosnak, erősnek érezzék magukat.

Hagyd, hogy neki legyen igaza. Amikor ezt először olvastam, azt gondoltam magamban: Na ne már, mi ez a hímsoviniszta duma? Tovább gondolva viszont van benne ráció – a párod nem épp ugyanezt teszi érted? Ha folyton le akarod győzni a kedvesed, akkor házastársból vetélytárssá válik – gondolom nem ezt akarod. A fontos dolgokban nyilván nem szabad, hogy csak egy fél döntsön, viszont apró-cseprő hülyeségeken kár egy fél napig vitatkozni, majd ajtócsapkodások közepette jelenetet rendezni.

Csak hogy összezavarjalak: ne nyeld le mindig a békát! Rengeteg párkapcsolatnál észrevehető, hogy az egyik fél jelentősen dominánsabb mint a másik. Szolga szeretnél lenni, esetleg egy bólogató pincsikutyát tartani otthon? Egyik sem túl csábító. Ha azt szeretnéd, hogy a párod mindig, mindenben egyetértsen veled, akkor inkább vegyél egy papagájt – az legalább vicces is. Mindemellett gondolom arra sincs szükséged, hogy meló után otthon is egy főnök várjon.

Figyelj oda az apróságokra. Mindig, minden körülmények közt, mert ez tart össze két embert, nem a 4 csillagos luxusnyaralás. Bizonyára te is láttál már idős párokat kézenfogva menni az utcán – és akkor már tudtad: neked ez kell! Nem ez lenne a normális? Meddig tart megfogni a másik kezét, puszit adni, ölelkezni? Aláírom, hogy mindig, minden körülmény közt figyelni a másikra munka – de ha valamibe, akkor ebbe megéri energiát fektetni.

Ne igénytelenedj el! Tinédzserkorodban egy sörhasú, seggvakarászós férfiról álmodtál, aki 2 napig elfelejt fogat mosni? Akkor neked is ki kell nézned valahogy. Ha a mackónadrággal több időt töltesz, mint a pároddal, ott már baj van. Köss életre szóló barátságot a zuhanyrózsával, a fogkefével és a szappannal. Egy hónapban egyszer menjetek el randizni –legyen ez akár csak egy séta vagy piknik (mielőtt jönne a jó öreg nincs pénzem kifogás). Vedd fel a legszebb ruhádat, fújd be magad parfümmel, bármi jöhet, amire felcsillan a szeme.

Bánj vele tisztelettel. Egy közös baráti nyaralás alkalmával az egyik lány gyakorlatilag nem akarta engedni a párját labdázni a Balcsiban, mondván: úgyis eltöröd a lábad. Ezt így, házisárkány-üzemmódban. Azon morfondíroztam, ha ez a társaság előtti, visszafogott változat, mi lehet otthon – hát, nem voltam rá kíváncsi. Ha folyton becsmérled a párodat, úgy beszélsz vele, mint a kutyával, akkor nem kell csodálkozni, ha a kapcsolat nem vezet semmi jóra. Ha tisztelettel, szeretettel bánsz mindig a másikkal, jól fogja érezni magát veled.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here