“Mindenkinek megvan a maga feladata ebben az életben” – interjú Bölcsföldi Szilvia asztrológussal

Miért bukkannak fel az életemben sorozatosan ugyanazok a hibák? Tényleg van egy feladatom, amit a sors szánt nekem? Többek között erről is beszélgettem Bölcsföldi Szilvia asztrológussal, aki szerint okkal születünk le ebbe az életbe.

– Mégis mióta foglalkozol asztrológiával? Egyáltalán mit csinál egy asztrológus?

 
 

– 20 éve elmentem egy asztrológushoz – ő lett az első tanárom, azóta is nagy barátságban vagyunk. Egyébként gyakran visszajárok hozzá, ez afféle életforma. Mi, “szakmabeliek” nagyon szigorúan vesszük a titoktartást, mert tényleg belelátunk az emberek lelkébe, életébe. Könnyítésképpen most már vannak asztrológiai programok, így nem kézzel kell megszerkesztenünk az asztrológiai ábrát, amit elemzünk. A “páciensnek” meg kell adnia a születési helyét és idejét (órára, percre minél pontosabban!), ebből megkapjuk a képletét, mely mutatja, hogy a születése pillanatában az egyes égitestek hol álltak éppen és milyen fényszögkapcsolatban voltak egymással.

– Ha jól sejtem, akkor el kell végezni egy tanfolyamot, ahol bevezetnek titeket az asztrológia rejtelmeibe.

– Így van, de ez nem afféle gyorstalpaló, négy évig tart. Én egyébként folyamatosan továbbképzem magam, jelenleg például reneszánsz asztrológiát is tanulok.

– Nyilván nem tudod most ennyi év tapasztalatát pár mondatba összesűríteni, de én, mint laikus hogy képzeljem el ennek a működését? Azért találkoztam – teszem azt –  életem egyik nagy szerelmével 2004-ben, mert akkor a Jupiter épp a Kos jegyében állt?

– Minden bolygónak jelentéstartalma, analógiája van, a Plútó például a születést és a halált is szimbolizálja. De vegyünk egy közelebbi példát, a Hold az anyaságot, a gondoskodást és az alárendelődést jelképezi. Ha a Hold hatása nagyon erős egy nő életében, akkor biztosra vehető, hogy neki ezt a szerepet meg kell élnie.

– Értem, de azért ott a szabad akarat is. Teret enged a sors annak, hogy én hogyan szeretnék dönteni?

– Persze, de vannak dolgok, amiket át kell élned, ezt mutatja meg az asztrológiai képleted, de én ezt jobb szeretem élettérképnek hívni. Ez olyan egyedi, akár az ujjlenyomat, nincs két egyforma. A sors kezdetben mindig a legkönnyebb helyzeteket hozza eléd, hogy átélhesd az életfeladatodat.

– Tudnál erre mondani egy példát?

– Hogyne, maradjunk akkor a gondoskodásnál. Tegyük fel, hogy már 20 évesen teherbe esel, de te egóból azt mondod, hogy még szórakozni szeretnél, és elveteted, magyarán nem teljesítetted a feladatodat. Akkor a sors erre azt mondja, hogy rendben van, és teszem azt, lebetegszik édesanyád. Te inkább berakod egy idősek otthonába, mert mondjuk most mentél férjhez, építed a házadat vagy a karrieredet, neked ehhez most semmi hangulatod nincs. Akkor a sors ismét bólint egyet, hogy jó, ezt sem csináltad – autóbaleset, tolószékbe kerülsz. Mert mindenképp át kell élned a gondoskodást csak így a másik oldalról fogod, hiszen rólad gondoskodnak majd mások. A sorsnak ez a megélés is jó, csak nekünk nem mindegy-szerintem.

– Na jó, de miért kell nekem átélnem például a gondoskodást?

– A mi hitünk szerint minden lélek valamilyen feladattal születik le, tapasztalnia kell.

– De akkor ne is keressem az értelmét annak, hogy a sors miért épp ezt az életfeladatot szánta nekem?

– Azt azért fontos tudni, hogy az egó az, ami szembemegy a sorssal – és az egót a félelem vagy a vágyakozás motiválja. Ha valaki egyszerűen csak hisz valamiben, akkor nincs miért félnie, elfogadja a sorsát. Aki hisz, az tudja, hogy úgyis teljesülni fognak a vágyai, ha benne van a sorsában. Ha viszont nincs benne a sorsunkban a vágyott dolog, akkor igazából teljesen mindegy, hogy mit teszünk, ha arra nincs szükségünk, úgysem kaphatjuk meg.

– Térjünk át egy kicsit az aktualitásokra! A nagyobb események globális szinten is előre megjósolhatóak? Hogy ne menjünk messzire a példáért, itt van nekünk a koronavírus.

– Abszolút, de erre is inkább feladatként kell gondolni. Ez a mostani helyzet egyébként a Plútóhoz és a Szaturnuszhoz köthető, melléjük az Uránusz is bekapcsolódott, ezek a vírus szimbólumai és a Szaturnusz korlátozni szeretne. Na ez az, ami a ma emberének egyáltalán nem megy. Nem akarjuk magunkat korlátozni, pusztítjuk a természetet, még a WC-re is autóval járunk. Az univerzum most csak egy kicsit közbeszólt, hogy visszább kéne venni.

– Tehát inkább most fájjon egy kicsit, mint később nagyon.

– Így van, viszont azt látom, az emberek ebből nem tanultak semmit. Az ember teljesen elszakadt már a természettől. Egyébként a Plútó-Szaturnusz együttállása miatt most a koronavírustól függetlenül is sok lélek távozhatott el, ha akart.

Folytatása következik péntek este 8-kor. Szó lesz még lélekvándorlásról, az élet értelméről és sorselemzésről is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here