A nők és a függőség

Mítosz és valóság: tények a nők és a függőség kapcsolatáról

 
 
  1. A függőség több férfit érint, mint nőt. Tévedés: korábban volt ennek igazságtartalma, mára azonban legalább ugyanannyi a függőségben szenvedő nők száma, mint a férfiaké. Amerikában például manapság már 3,1 millió rendszeres szerhasználót tartanak számon. 
  2. A nők és a férfiak ugyanazon okból válnak függővé. Tévedés: a stressz, a depresszió ugyan közös ok lehet a két nem számára, a nők azonban ezen felül sokkal inkább a családon belüli bántalmazások, a szexuális abúzus-esetek miatt menekülnek a szerhasználatba. A nők ezen felül az embertelen fájdalom és szélsőséges hormonkilengések miatt is a gyógyszerek vagy a drog áldozataivá válnak: több krónikus betegségnek vannak kitéve, melyet hosszú távon nehéz elviselni “menekülési útvonal” nélkül.
  3. A nőket és a férfiakat ugyanúgy megítélik szenvedélybetegségük miatt. Tévedés: annak ellenére, hogy ma már közel azonos számú férfi és nő lesz függő, a nők még mindig több ítélkező megjegyzéssel szembesülnek. 
  4. A nők könnyebben kérnek segítséget, ha bajban vannak, függőségtől szenvednek. Tévedés: nők nehezebben fordulnak szakemberhez, hiszen tartanak attól, hogy őket, mint – általában – kiskorúakért felelős személyeket lenézik, megvetik. Arról nem is beszélve, hogy egy nőnek kevesebb lehetősége is van például elvonóra menni: felelősek a családjukért, anyagiak szempontjából is kedvezőtlenebb a helyzetük, mint egy férfinak. 
  5. A nők és a férfiak ugyanakkora százaléka tud visszaesés nélkül megszabadulni a szenvedélybetegségtől. Tévedés: statisztikai adatok szerint, ha egy nőnek valahogy mégis sikerül szakemberek által személyre szabott segítséget kapnia, nagyobb eséllyel gyógyul meg a függőségből – és kisebb az esély, hogy visszaesik. 

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here