Ha erős nő vagyok, menekülnek előlem a pasik?

"A butuska és szép még mindig nyerő lehet, mert az eszével bizonyára nem fog felülkerekedni a férfin, (háromszoros hurrá!), talán a humorával sem, viszont meglehet, hogy anyagias. Úgy lehet, szereti a jó cuccokat, szívesen költekezik, és hagyja, hogy más fizessen helyette. Na, ez tényleg borzalmas, és el is lehet ítélni, hogy hű meg há…Viszont az ellenkezője se kell? Akkor milyen az a nő, aki ma elfogadható? Tudjon nokedlit szaggatni, de ne túlságosan, mert akkor nem derül ki róla, hogy vannak ambíciói? Szüljön, de ne sokat, hogy a fizetése ne essen ki a családi kasszából? Esetleg ne szüljön, mert a gyerek is gond? Vasaljon és mosogasson, de a keze ne öregedjen? Hízzon, de csak annyit, amennyi még tetszik a párjának? Vagy fogyjon, de ne csontvékonyra és úgy, hogy a mellei megmaradjanak, és a feneke úgy gömbölyödjön, mint a jólfelfújt lufi?"

Nem értem ezt az erős nő-dolgot. Egyfelől arról szól minden, hogy legyenek terveid, vágyaid, oldd meg a gondjaid, ne nyafogj, ne légy aranyásó, fizess, ha szórakozni akarsz, ne várd el, hogy a pasik tegyék, másfelől meg jön az ellenkezője.

A férfiak, és szándékosan használom most ezt a kifejezést, tulajdonképpen mit akarnak? Egy nő legyen magabiztos, de csak annyira, amennyire nekik jó? A skálán hányas a megfelelő magabiztosság, ugyanis, ha túl alacsonyra teszik a mércét, akkor a nők gyengék, folyton hisztiznek és megerősítésre szorulnak, bókokat várnak, ha meg magasra, akkor az rémisztő! Ha egy nőnek van akarata, ha nem lehet földbe döngölni, ha ki meri mondani a véleményét, akkor már biztosan feminista, netán férfigyűlölő vagy félig férfi is? Mi ez a rettenetes félelem azoktól, akiknek elhagyja épkézláb mondat a szájukat, akiknek van ész a fejükben, és nem hajlandók behódolni? Az ilyen nők manapság ne is várják, hogy párt találjanak?

 
 

Hol vannak akkor azok a férfiak, akik férfiak akarnak és tudnak lenni, meg nem nyafognak azért, mert megriasztja őket a nők ereje, vagy hogy nem szorulnak anyagi és egyéb támogatásukra? Tényleg jó lenne tudni, hogy voltaképpen most milyen nő a jó?

A butuska és szép még mindig nyerő lehet, mert az eszével bizonyára nem fog felülkerekedni a férfin, (háromszoros hurrá!), talán a humorával sem, viszont meglehet, hogy anyagias. Úgy lehet, szereti a jó cuccokat, szívesen költekezik, és hagyja, hogy más fizessen helyette. Na, ez tényleg borzalmas, és el is lehet ítélni, hogy hű meg há…Viszont az ellenkezője se kell? Akkor milyen az a nő, aki ma elfogadható? Tudjon nokedlit szaggatni, de ne túlságosan, mert akkor nem derül ki róla, hogy vannak ambíciói? Szüljön, de ne sokat, hogy a fizetése ne essen ki a családi kasszából? Esetleg ne szüljön, mert a gyerek is gond? Vasaljon és mosogasson, de a keze ne öregedjen? Hízzon, de csak annyit, amennyi még tetszik a párjának? Vagy fogyjon, de ne csontvékonyra és úgy, hogy a mellei megmaradjanak, és a feneke úgy gömbölyödjön, mint a jólfelfújt lufi?

Netán legyen kedves, odaadó, de mértékkel, mert az unalmas? Vagy játssza az elérhetetlent, a dögöt, de ne a végtelenségig, mert küzdeni fárasztó? Vezesse a háztartást csipkebodyban? Vagy ne legyen kihívó, mert akkor nem csodálkozhat azon, hogy egyszer csak szemet vetnek rá, megerőszakolják vagy megölik, elvégre kivágott volt a ruhája, és átlátszó a felsője.

Ami biztos, soha ne öregedjen! Ez alap. Nézzen ki mindig max.25 évesnek, ám még akkor is unalmas lehet, ha nem tud újat mutatni a férfinak, ezért a szexben jó, ha a Káma Szútra 2000 pózában jártas, és időnként beöltözik nővérkének, stewardessnek, dominának, de szigorúan csak akkor, ha a gyereket megetette, kikérdezte, kivasalta a másnapi inget és sorolhatnám.

Ha netán nem házas, akkor ne sok jót várjon, mert a férfiak manapság gyávák megmondani, hogy bocs, lépek, nem te vagy a kiválasztott? Mert felszívódni, megfutamodni egyszerűbb és menőbb is?

Én nem értem ezt az erős nő-fóbiát. Most végül milyen nő a megfelelő nő? Aki szex után pizzává változik? Már maga a tény is borzasztó, hogy egy pasi, és most meg nem férfit mondok, fél a nőktől. Inkább messziről köpköd, mint a lusta láma az állatkerti karámban, csakhogy ne kelljen összeszednie magát?

Rendben, akkor legyünk elesettek, szeretetre méltó plüssnyuszikák? Bizonyára könnyebb lenne bánni velünk, de akkor olyan párok passzolnának hozzánk, akik ismerik a kalapácsot, akik be tudnak fúrni egy lyukat a falba, és a fűnyíróhasználatot nem a YouTube-ról lesik el. Nem, nem vérnyulak(lásd: Gyalog galopp), de hadd ne legyünk már szerencsétlen puhatestű csiguszok, akikre nyári eső után mindenki puszta szórakozásból rátapos!

A mesék sárkányai előtt sose csinálta össze magát egy szegénylegény se. Mostanáig. Nem, mi nem a sárkányok vagyunk, és nagyon szeretnénk, ha a ma királyfijai se futnának el teli nadrággal. Ha igazi nőket akarnak, igazi, tökös csávóknak is kell lenniük. Nem harapunk!

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here