Az önazonos nő

Ha egy nő szeszélyes, szertelen és bolondos, akkor érdekes. Húzhat kockás sálat is a csíkos kabáthoz, ha emelt fővel kopog végig cipője az aszfalton. Magas sarkúban is lehet botladozni úgy, hogy az ikszláb is kikerekedjen. Attól lehetsz büszke, bátor és önazonos, hogy el tudod fogadni, olyan vagy, amilyen. Mindenkor.  Talán kicsit nagyobb az orrod, vagy vastagabb a derekad, és nem feszes már a bőröd, mint a kifeszített szárítókötél. Nincs ezzel semmi baj, mert az orrod tovább nem nőhet, a derekad meg, ha átkarolja az Igazi, nincs nála mérőszalag. A bőröd selyme ragyoghat bármikor, de ha nem így lenne, van a tarsolyodban egy könnyű sminktipp, ez bizonyos.
Egyél csak pizzát, pörköltet, sült krumplit jó étvággyal, mint salátát fanyalogva. Ha mégis utóbbit választod, ragyogjon a fejed, mert az öntet, amelyet mellőztél nem cseppent csinos szoknyádra.
Légy te, aki lehetnél, ha hagynád, hogy a régi kislány, aki benned élt, a tükör előtt illegesse magát! Rajtad van a varázscipő. Csillog-villog! Lépd át vele a határaidat!

Jó reggelt! 😊

 
 
Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here