Bevásárlóközpontban, striptízbár parkolójában Születések bizarr helyeken

Mi lehet személyesebb és intimebb egy szülésnél? Vannak, akik a kórházban érzik biztonságban magukat, és akadnak szép számmal olyanok, akik otthon tervezik megteremteni a tökéletes hangulatot gyermekük világra hozatalához. Ennek ellenére előfordul, hogy a legnagyobb igyekezet ellenére sem biztonságos, sem személyes vagy intim nem lesz az a bizonyos nagy nap, amikor a család egy (újabb) kicsivel bővül.

 
 

2016 októberében egy amerikai bevásárlóközpont 11-es kasszájánál született meg egy egészséges fiú csecsemő, aki olyan hirtelen érkezett, hogy a szülei fizetés után már a mentőket sem tudták értesíteni – a Walmart személyzete segített a nőnek a szülésben és a baba ellátásában. Persze, nem ez volt az egyetlen eset, amikor a hirtelen beindult szülést egy bolt személyzete és vásárlói asszisztáltak végig: Amerikában kilenc államban is jelentettek hasonlót az elmúlt években.

A skót Mull szigete és a szárazföld között reggel 8 és este 8 között jár a komp: akinek dolga van, az ezen időpontok között tudja elintézni. Nos, Junelle Wilson világra igyekvő kisbabája ezt nem tudta: 2009 augusztus 3-án reggel 5 órakor úgy döntött, hogy élőben is megnézi az anyukáját. A mentőhajó azonban nem ért át időben a szárazföldre, ahol egyébként már mentőautó várta a vajúdó Junelle-t: Van Harris a tengeren hánykódó hajóban született meg. Nem először fordult ez elő: ő volt a negyedik baba, akit a mentőhajó személyzete segített a világra.

New Yorkban taxit hívni elég időigényes dolog, a harmadik gyermekével vajúdó asszonynak, Polly McCourt-nak pedig éppen ez az, ami nem volt: ideje. Amint megérezte, hogy beindult a szülés, a legnagyobb gyerekét elküldte a játszótérre egy barátjával, a kisebbhez kihívta a babysittert, majd felhívta az orvosát, aki utasította, hogy azonnal menjen be a kórházba. Ezért lesétált az utcára, hogy elcsípjen egy taxit. Polly érezte, hogy ez nem fog sikerülni, és igaza is lett: az utcasarkon szülte meg kislányát. Férje három perccel később érkezett oda, addigra egy éppen arra sétáló asszony, egy bizonyos Isabel Williams ajánlotta fel a nőnek és újszülöttjének a kabátját. A kislány az Ila Isabel nevet kapta – a könyörületes járókelő tiszteletére.

Ha szülni kell, hát szülni kell. Akkor is, ha épp egy sztriptíz bár parkolójában sikerült félrehúzódnia a kórházba igyekvő házaspárnak. Amenze, a feleség ugyanis figyelmeztette a férjét, hogy ő bizony nem bírja ki a kórházig. Nate Jones ezért leparkolt a bár előtt, hívta a mentőket, majd előkészültek: mivel a harmadik gyermekük érkezett, mindketten tudták, mit kell tenniük. A helyszínre érkező orvosok segítségével világra is hozták az egészséges és gyönyörű Williamet. A házaspárnak rögtön egy kisebb csapat gratulált: a bár közönsége, megtudva, mi zajlik a parkolóban, hátrahagyták a show-t, és kimentek megcsodálni a születendő gyermeket.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here