Egy eltévedt szerelmeslevél 9. rész

"Zsolt elkomorodott. Legszívesebben hagyta volna a fenébe az egész találkozót. Valami nem tetszett neki, de nem tudta megfogalmazni, hogy pontosan mi. Ez a lány nem olyan volt, amilyennek gondolta. Nem úgy beszélt, nem úgy reagált. Ez természetesen abból is fakadhatott, hogy az írás sokszor nem fedi a valóságot. Mégse erre számított. Azt hitte, nevetnek egy jót, majd Tünde csacsogni fog, és egy kellemes teázás után hazamegy pihenni. Esze ágában sem volt magyarázgatni a szavait. A csajok mindent túlagyalnak, ahhoz meg kinek van kedve, energiája?"

 – Szia! – szólalt meg Zsolt mellett valaki. Nem a kinti lány természetesen, mert az varázslattal kerülhetett volna csak be a kávázóba.

– Szia! – nézett rá zavartan. Hirtelen melege lett. Nem is értette, mitől. Talán azért, mert zavarba jött attól, hogy leplezetlenül bámult kifelé.

– Kovács Tünde vagyok. Tudod, az írogatós! – mosolyodott el a lány.

Nem volt különösebben szép. Épp, ahogy állította. Átlagos, kicsit nagyobb orral a kelleténél.

– Zsolt, a másik! – hebegte. – Gyere, foglalj helyet! Szemben jó lesz?

Amaz zavartan morzsolgatta táskája fülét, majd letette az üres székre, és leült mellé.

– Összetévesztettél a kinti lánnyal? – kérdezte.

 
 

Zsolt elnevette magát.

– Igen, tényleg azt hittem, ő te vagy, mert láttam, hogy vár valakit. Örülök, hogy itt vagy. 

– Megleptelek?

– Persze, hogy meg, de csak azért, mert nem figyeltem eléggé.

Ahogy ezt kimondta, megjelent mellettük a pincér.

– Mit kérsz? – kérdezte Tünde. – Kávét? Cappuccinót? Én egy lattét szeretnék.

Zsolt nem mondta, hogy teában egyeztek meg, nem akarta, hogy a lány még nagyobb zavarba jöjjön. Érezte, hogy végtelenül merev és feszült.

– Legyen egy presszó! Dupla tejszínnel. És egy vizet is kérnék. Menteset.

A pincér bólintott.

Zsolt hosszan nézte a szemben ülő, ideges ismeretlent, és egyre jobban restellte magát, amiért keményen bánt vele. Érezte, hogy jóvá kell tennie, és különben is tartozott neki egy bocsánatkéréssel.

– Nagyon megbántottalak a leveleimmel? – kérdezte kedvesen. – Hidd el, nem szándékosan.

– Jaj, ne is mondd! Nem haragszom. Talán kellett már nekem, hogy valaki egy kicsit fejbe kólintson.

– És most hogy vagy? Továbbra se történt semmi?

– Nem, de már feladtam. Hogy értetted, amikor Pinokkiónak szólítottál? Hazudósnak neveztél?

Zsolt elkomorodott. Legszívesebben hagyta volna a fenébe az egész találkozót. Valami nem tetszett neki, de nem tudta megfogalmazni, hogy pontosan mi. Ez a lány nem olyan volt, amilyennek gondolta. Nem úgy beszélt, nem úgy reagált. Ez természetesen abból is fakadhatott, hogy az írás sokszor nem fedi a valóságot. Mégse erre számított. Azt hitte, nevetnek egy jót, majd Tünde csacsogni fog, és egy kellemes teázás után hazamegy pihenni. Esze ágában sem volt magyarázgatni a szavait. A csajok mindent túlagyalnak, ahhoz meg kinek van kedve, energiája?

– Igen, de csak viccesen. Hiszen nagyot lódítottál, nem?

– Ez igaz, de nem volt kellemes.

– Bocsánat! Valahogy azt éreztem, nem okoz gondot a stílusom, mert előtte jól vetted az akadályokat.

– Nem esett jól.

– Még egyszer bocsánat! Nem akarlak tovább faggatni, de azért, mint öreg randiguru, meg kell kérdeznem, hogy letettél az ismerkedésről?

Tünde nagy levegőt vett. Megérkezett a latte meg a presszó, gyorsan lecsapott rá. Finoman, alig észrevehetően a telefonjára pislantott, mert üzenete érkezett.

– Nem tudom, mi mást tehetnék…Az a vonat elment.

– Igazad lehet, bár ezt nem tudhatjuk sosem. Szerintem, keress valaki mást. Ha egy nem jön be, majd jön valaki más.

– Ez nem ilyen egyszerű…Látod, hiába vettem azt a kék ruhát is. Most nincs hová felvennem.

Az egész helyzet kezdett kényszeredetté válni. A srác csalódottan bámult kifelé az ablakon. Mit keres itt? Mit akar ettől a lánytól? Kár volt eljönnie, kár volt abban reménykednie, hogy része lesz egy vidám beszélgetésben. Ez a lány maga volt a szerencsétlenség. Sajnos, nem mondhatta neki, hogy a pasik ilyenekre vágynak. Nézte vékony szálú, barna haját, ijedt szemét, és látta, hogy a kezében remeg a kávéscsésze. Folyton a telefonja felé les, de nem meri felvenni.

– Semmi baj. Lesz még alkalom. Nézd csak meg az üzeneted, látom érdekel. Viszont nekem lassan mennem kell. Kérlek, hadd, fizessek én! Tudom, hogy nem ezt beszéltük meg.

– Köszönöm, aranyos vagy! – Azzal Tünde felkapta a telóját. Érezhetően megkönnyebbült. Elmosolyodott. Zsolt intett a pincérnek, fizetett és szedelőzködni kezdett. Bosszantotta a csalódás. De hát a valóság az nem egy amerikai romkom, ő különben sem volt egy romantikus típus. Inkább mosolyt erőltetett az arcára, és végig nézte, ahogy Tünde feláll, felveszi a kabátját. Pillanatokon belül elköszöntek egymástól. Egy illúzióval szegényebben és egy fura tapasztalattal gazdagabban.

Milyen fura az élet, mondta magának, ahogy hazafelé gyalogolt. Nem volt kedve villamosra szállni, inkább kiszellőztette fejéből ezt a nyögvenyelős találkozót. Otthon már nem gondolt tovább Tündére. Csinált magának egy zacskós levest, leült a gép elé, hogy még egy kicsit dolgozzon. Este tízkor, mielőtt kikapcsolta volna, a mailjeire pillantott, és határozottan meglepődött, amikor meglátta az újabb levelet. Ki hitte volna, hogy még írni fog? Kimondottan szenvedett a találkozó alatt, csak nem játssza el, hogy jól érezte magát? Várt egy keveset, majd megnyitotta.

Egy eltévedt szerelmeslevél 10. rész

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here