Jól flörtölsz?

Hiába mondják egyesek, hogy a flört nem etikus: házasságok sem köttetnének, ha nincs előtte flört, azaz, nem teszteli az egyik fél a másikat, hogy vajon bejön-e neki egyáltalán. Szóval: a flört jó, a flört kell – a megfelelő időben, helyen és személlyel. 

Azonban hiába a sok neten terjedő okosság, meg a rengeteg banálisnak tűnő baráti tanács: flörtölni nem mindenki tud jól, könnyedén, sikeresen. Létezik ugyanis “flörtölési kompetencia”: azaz vagy megtalálod ebben is a saját stílusodat, vagy mindig beégsz. 

 
 

Vajon melyikben érzed magad otthonosnak, melyik jön számodra természetesen? A személyes bemutatkozás? A másik fél dícsérgetése? A humoros vonal? A cukiskodás? Vagy, ha egy közös ismerősön keresztül cserkészed be álmaid pasiját/nőjét? 

A személyes bemutatkozás konkrét és direkt – ezzel nincs vesztenivalód, ebből könnyen ki lehet farolni, ha gázos az illető. Ha alapvetően akármikor és akárhol – repülőn, boltban, kerti partin vagy szakmai konferencián is – képes vagy kapcsolatot teremteni, akkor minden bizonnyal az ellenkező nemmel is ez lesz a siker kulcsa. Ha nem vagy egy vicces fazon, akkor ne erőltesd a humorizálást, elég, ha csak simán odalépsz és bemutatkozol: “Hello, Ödön vagyok.”

A pozitív dolgok kiemelése, a bókolás főleg munkahelyi közegben érhet célt, ahol mindig van alkalom hosszabban, szakmai vagy kötetlenebb dolgokról beszélgetni. Mindenki szereti, ha jót mondanak róla, így, ha neked pedig az az erősséged, hogy észrevedd és megdícsérd a másikban a szépet, számodra valószínűleg ez lesz a nyerő flörtölési technika.

Minden hétköznap tréfarépát reggelizel, és Gálvölgyi János a példaképed? Akkor csak bátran, elő a könnyed, finom humorral! Ha azonban józanul a favicceken és a disznó poénokon kívül mást nem tudsz magadból kifacsarni, akkor inkább hagyd a viccelődést, ezekkel a flört sem fog menni…

“Annyira cuki, hogy majdnem belehalok!” Hát, nem biztos, hogy van, akit cukiskodással lehet levenni a lábáról, de azért tehetsz egy próbát. Főleg, ha magabiztosan érzed a határt a cuki és az infantilis között – míg az első tetszhet is valakinek, az utóbbi maximum nyolcadikban dívik…

Régimódi, de bevált módszer, ha a kiszemelthez egy közös ismerős segítségével lépsz oda. A kerítő… ömm, mármint a közös ismerős biztosan tudja, ki az, akinél “érdemes kopogtatni”, és persze ő az, aki megfelelő időben és helyen képes elhinteni rólad a “tutit”, amitől aztán könnyebb lesz a döntés: kellesz neki, vagy kellesz neki…

fotó: Pinterest

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here