Karácsonyi kérdezz – felelek Máté Krisztinával

A karácsonyi láz elkezdődött. Mindenki sürög-forog, ajándékokat tervezget, vásárol. Kivéve persze az utolsó pillanatos karácsonyozókat, akik 23-án rohamozzák meg a boltokat. A MyMirror viszont korai lázban ég, ezért úgy döntöttünk bepillantunk néhány ember ünnepi készülődésébe.

 
 

Az ünnepi kérdezz-felelek interjúalanya Máté Krisztina 🙂

 

Hogyan, milyen körben ünneplitek a téli ünnepeket?
Mivel a család egy része szerteszét van, Magyarországon kívül, a karácsony az egyetlen biztos pont az évben, amikor mindenki megpróbál egy időben egy helyen lenni. Ez már önmagában ünnep. Anya a kajafelelős, a menü minden évben alapvetően ugyanaz és az elmúlt években már nem lopva, titokban díszítjük a karácsonyfát, hogy meglepetés legyen a gyerekeknek, hanem együtt.

Mikor állítjátok fel a fát?
Általában a karácsony előtti napon, vagy aznap, de épp most vetődött fel, hogy idén jó lenne sokkal korábban. Miért ne nézegethetnénk így tovább? Ha minden üzletben, közterületen áll, miért ne állhatna nálunk is?

Mi a klasszikus ételsor nálatok, van-e valami hagyomány, amit minden évben megtartotok?
Hal, pulyka mindig van, meg töltött káposzta is és az elmaradhatatlan családi sütemény, amit még a dédnagyanyám nagyanyja talált ki és tett hagyománnyá. Ezt minden generáció megtanulja, továbbfejleszti, ráadául mindenkinek az a legkedvesebb édessége. Úgy hívjuk, hogy Csucsu, mert akkor a legfinomabb, ha az elkészülte után egy napot „csucsukál”.

Ha te vennéd a saját karácsonyi ajándékodat, és az valamilyen élmény lenne, akkor mi lenne az?
Fú, ez nagyon nehéz kérdés, mert leginkább olyasmire vágyom, amit sem én, sem más nem tud megvenni nekem. Időre.

Bulizós lesz a szilveszter?
Évek óta bulizós, ugyanis az elmúlt években minden szilveszterkor meghívjuk a gyerekeink barátait és a barátaink gyerekeit és gyerekbulit tartunk. Így a szülők bulizhatnak, miközben mi szórakoztatjuk a srácokat.
Sosem voltam oda a szilveszterért, de így évek óta értelme van.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here