Károly Fülöp herceg, a trónfosztott rosszfiú

Van, akinek csak megszületni volt nehéz – szokták mondani a szerencsés és gondtalan emberekre. Nos, Károly Fülöp svéd királyi hercegnek is csak meg kellett születnie, és rögtön, 1979. május 13-án a svéd korona várományosa lett… Oh, de várjunk csak!

 
 

Svédországban 1980-ban új örökösödési rendet vezettek be, így az addig csak férfi uralmat elismerő országban immáron törvény mondja ki, hogy az elsőszülött örökli a trónt, akkor is, ha az történetesen nő. Károly Fülöp így lett második a trónöröklési rendben, “előre engedve” nővérét, Viktóriát. 2012-ben, amikor unokahúga és unokaöccse, Esztella és Oszkár megszületett, “lecsúszott” a negyedik helyre.

Úgy tűnik azonban, ez a dolog őt egyáltalán nem hatja meg, legalábbis kihozza az életéből a maximumot… A haditengerészeti kiképzés után grafikusnak tanult, majd belekóstolt a lakberendezésbe is – hol másutt, mint Rhode Islanden -, jelenleg pedig Svédországban hallgat mezőgazdaságtant.

A magánéletében sem érzi feszélyezve magát, sem a nemesi család okozta nyomást: 2015-ben feleségül vette a korábbi glamour modellt és valóságshow szereplőt, Sofia Hellqvist-t, akit ettől a perctől kezdve Zsófia hercegnőnek kell szólítani. 2016. április 19-én megszületett első fiuk, Sándor, majd 2017. augusztus 31-én második fiuk, Gábriel.

Leszögezhetjük tehát: “trónfosztás” ide vagy oda, a 40 éves Károly Fülöp tud élni.

fotó: Internet

Szerző: Kalla Tímea

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here