4 letehetetlen könyv, ha már unod a plafont bámulni

Én úgy vagyok vele, hogy ha könyvet veszek a kezembe, az minimum annyira legyen letehetetlen, hogy másnap 2 óra alvással kelljen végiggályáznom a napot a melóban. Szóval nem a Kőszívű ember fiait szeretném rádsózni, hanem olyan regényeket, amik kedvéért még az esti rosszalkodásról is szívesen lemondanál. Ha van e-bookod, még a bezárt könyvtár sem lehet kifogás, de pár darabra még otthon is rátalálhatsz a beporosodott Dosztojevszkij-kötet mellett.

 
 

  1. A. B. Cee: A röppencs, avagy menjen le Bandiba!

Ezt a könyvet ha nem olvastam el olyan hétszer, akkor egyszer sem. Egy ízben annyira elmerültem a sorok között, hogy elfelejtettem leszállni a villamosról, máskor meg azon kaptam magam, hogy az egész busz engem néz, ahogyan hangosan, visítva röhögök. A történet a hidegháború idején játszódik, valamennyi szereplő mentálisan… hát… „sérült”. Egy amerikai felderítő csoportot elküldenek Szibéria leghidegebb munkatáborába, ahol egy szupertitkos építkezés zajlik. Fárasztó humort és Rejtő-könyveket kedvelők előnyben.

  1. Ursula K. Le Guin: Égi eszterga

Képzeld el, hogy amit megálmodsz, az másnapra valósággá válik. Megálmodhatod, hogy a fák lombja ezentúl ne zöld, hanem kék legyen és nyáron hulljon a hó – minden valóra válik. A legijesztőbb persze, hogy csak te emlékszel az előző valóságra, mindenki másnak az új a természetes. Nos, erre a nem mindennapi képességre tesz szert főhősünk, George, aki kétségbeesésében pszichiáterhez fordul. Sajnos az orvos azonban próbálja egyre inkább a hatalmába keríteni különleges betegét, a világ pedig megtelik háborúkkal, katasztrófákkal, elszabadul a káosz. Ennek tetejébe még egy új szerelem is ott kopogtat az ajtót – és ki tudja, hogy az új valóságban a nő létezni fog-e még egyáltalán?

  1. Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember

Felejtsd el minden rossz, hatodik osztályos emlékedet az Egri csillagokról! A láthatatlan ember maga a finom romantika és a vad, nyers kalandok ötvözete történelmi köntösben. A regény az ókor végén kezdődik és eleve durva jelenettel indul: Zétát, a görög kisfiút édesapja eladja rabszolgának a piacon. Innen aztán kis kitérővel Priszkosz rétor gondviselése alá kerül, aki fiaként neveli és szereti őt. Gazdájával együtt a Hun Birodalom szívébe, Attila táborába indulnak, hogy újratárgyalják a Keletrómai Birodalom helyzetét, amikor Zéta megpillantja az egyik főúr gyönyörű lányát, Emőkét. A történet sok mindenre megtanít, de nekem egy tanulsággal különösen szolgált: észre sem vesszük, de az érzelmeink rabjai vagyunk, ha tetszik, ha nem.

  1. Duncan Shelley: Paktum trilógia

Ezt a három könyvet egy hét alatt elfogyasztottam, hiába bökdösött esténként a pasim, hogy vele is foglalkozzak, mindig csak azt válaszoltam, hogy „Hagyjál, most jön az izgi rész!” Még jó, hogy nincs kutyám, mert elfelejtettem volna neki enni adni.

2025-ben járunk, az idegenek végre meglátogattak minket, ám annyira érdekeljük őket, mint téged vagy engem egy Real Madrid focimeccs. Csak húst akarnak tőlünk vásárolni, viszont nem baromfit vagy csirkét, hanem emberhúst. Mivel a világ vezetői nem szeretnék, hogy invázióval végződjön a történet, ezért belemennek az üzletbe, bónuszba pedig fiatalságot és örök életet is kapnak. Az emberiség persze mit sem sejt, napi többezer ember tűnik el egyszerre, egy helyről, mindenki retteg. Közben kezd összeállni egy kutatócsoport, hogy kiderítsék, kik állnak az eltűnések hátterében, és egy 12 éves gyilkológép-kislány is feltűnik a színen. Rég olvastam már ennyire izgalmas könyvet.

Képek forrás: internet

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here