A Kennedy-átok 2. rész – Hűtlenség és karrier

Az előző részt itt olvashatod

1917. májusának végén az újgazdag ír család második gyermekeként megszületik az Amerikai Egyesült Államok leghíresebb, legtöbb médiaérdeklődést kiváltó elnöke, John Fitzgerald Kennedy. Apja sosem titkolja, hogy gyermekei felé komoly elvárásai vannak. Magas politikai pozíciót szán Jacknek is, ezért elit iskolába íratja. A Kennedy gyerekek nem dönthetnek szabadon arról, mit szeretnének kezdeni az életükkel. Az erőskezű, végtelenségig ambiciózus családfő nem tűr ellentmondást. A II. világháború a családot sem kíméli. Meghal a legidősebb fiú, Joseph, az apa legfőbb reménysége. JFK pedig olyan súlyos sérüléseket szenved gerincoszlopán, hogy háromszor is műteni kell. Ha csak egy pillanatra megállunk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a gerinc nem más, mint a tartás, az egyenesség, a becsület szimbóluma a testben.

A család minden férfitagja nőbolond. Az apa ugyanúgy, mint fiai. Bár mind azt vallja, hogy a család szent és sérthetetlen.  Ettől függetlenül sorozatosan hűtlenek. A nő számukra egyfajta élvezeti cikk. Hogy a nőknek, akikkel kapcsolatba kerülnek, lelkük is van, senkit nem érdekel.

 
 

Egymás között cserélgetik a szeretőket.

1963. november 22-én Dallasban lelövik JFK-t. Számtalan könyv, tanulmány próbálja megmagyarázni a miértet és választ kapni a kire. De kanyarodjunk vissza az átokhoz, ha egyáltalán, mint olyan, létezik. 1953-ban, az akkor még szenátor JFK megnősül. Erős és gyönyörű feleséget talál magának. Nem mintha nősülni akarna, hiszen az agglegényélet nagyon is megfelel neki. Itt is az apai ráhatás érvényesül. Az 50-es évek Amerikájában a család kimagaslóan fontos. Mekkora képmutatás ez a Kennedy család részéről! De a látszat mindenek felett!

A feleség, Jacqueline Lee Bouvier nemcsak ragyogó nő, hanem okos is. A Kennedy varázslat alól ő sem tud kibújni. Még később sem. Jóval férje halála után sem képes leszámolni boldogtalan élete hazugságával, miközben a világ tudja, hogy a hűtlen férfi szobrát a volt elnökről mintázták. A pletykák szerint Jackie sem volt hűségesebb.

Az elnök öccse, Bobby is megéri a pénzét, pedig tőle elvárják, hogy kövesse bátyját az amerikai trónon. Odafent azonban valaki másképp dönt. Ő is merénylet áldozata lesz. Nem gyakori a történelemben, hogy egy családból két fivért is meggyilkolnak.  A legfiatalabb Kennedy fiú, Edward, aki szintén szenátor, ezekben az években épphogy túlél egy repülőgép szerencsétlenséget. A tragédiák sora elindul…Vagy mondjuk úgy, folytatódik….

A család ekkor már három fiútestvért és egy lányt temetett el.

Egyet intézetben tartanak, aki túlélte a lobotómiát. Vajon van szerepe a törtetésnek, a végtelen önhittségnek a család sorsában?

Lehet-e büntetlenül átgázolni  embereken,  felhasználva a személyes sármot és befolyást? A 46 éves elnök és fivérének sorsa sok kérdőjelet hagy maga után. A hatalom ilyen mértékű hajszolása, a maffiával való lepaktálás a siker érdekében, halált hoz magával. Hogy ebben mennyi a sors keze, és mennyi a halandó embereké, akik belenyúltak a Kennedyk forgatókönyvébe, talán soha nem tudjuk meg.

De még nincs vége a sornak… JFK élete szerelmi élete is megér egy külön fejezetet. Ha egy nő szórja az átkot, akkor bőven jut belőle a férfiaknak a családban.

Jöjjön most a megcsalás és a hűtlenség!

Csütörtökön folytatjuk…

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here