Appok túlélésre

Az internet sötét verem. Egy gyenge pillanatodban rákattintasz egy macskás videóra, 2 órával később pedig valami nevenincs tinilány rázza neked a fenekét a kamera előtt. Mivel telt el a köztes idő? Ez az univerzum titka marad.

 
 

Ez mind szép és jó, csak ha a hétfői teendőid még péntek délután is váratnak magukra, nem árt segítséghez folyamodni. Mivel anyádat egy idő után ciki megkérni, hogy szóljon rád, érdemes kipróbálni pár alkalmazást, hogy ne uralkodjon el rajtad az értelmetlen semmittevés. Angolosok előnyben!

Beeminder
Gondolkoztál már azon, hány kihívást tartogat számodra csupán egyetlen egy nap? Áldd a sarad a munkahelyeden, otthon pedig legyél egyszerre jó szakács, takarítónő és a gyerekkel sem ártana néha leülni játszani (felnőtt verzióban a pároddal :). A sor hosszan folytatható, lényeg, hogy az app segítségével egyszerre menedzselheted a pénzügyeid és az egészséged, mindezt úgy, hogy nem kattansz meg közben. Különlegessége, hogy egy-egy célhoz pénzügyi keretet is hozzárendelhetsz.

The Most Dangerous Writing App
Azért volt humora annak, aki ezt kitalálta. Az alkalmazás lényege, hogy elkezded leírni a gondolataidat, majd ha huzamosabb ideig nem pötyögsz, az addig megírt szöveg egyszerűen eltűnik. A szivatás mértékét magadnak állíthatod be: van, hogy a program megengedő, és vár negyed órát, míg vissza nem tér az ihlet, rosszabb esetben egy percet sem kapsz.

Wunderlist
A Beeminderhez hasonlóan itt is témakörökre van osztva a célok és teendők listája. A projektek fül alatt átláthatod gyakorlatilag az összes távlati célodat, ezek oszlanak kisebb mappákra havi, heti, napi szinten. Külön fül van egy To-do-list-nek, ahová szépen beírhatod, ha valami halasztható tennivaló eszedbe jutott. Külön mappát szánhatsz a tanulásnak, egy másikat pedig az induló bizniszednek, hogy kirúghasd végre a morcos főnököd.

Habitica
Egy alkalmazás, ami segít értelmes szokásokat kialakítani. Ha reggelente szeretnél korán kelni, és vagy nem gyors kaján élni, nos, akkor ezt neked találták ki. 4 jól elkülöníthető témakört alkalmaz: szokások, napi teendők, lista az épp eszedbe jutott feladatokról és végére a legjobb: jutalmak. Leghasznosabb része talán mindjárt az első: felírhatod a pozitív és negatív szokásaidat egyaránt, így láthatod, min kell sürgősen változtatnod.

A vicc az, hogy ez az alkalmazás még szórakoztató is: egy kreált karaktert fejleszthetsz vele (azaz a magad alteregóját), másokkal pedig online versenyezhetsz, hogy kinek sikerült kevésbé elcsesznie az idejét.

Habitbull
Kevésbé szórakoztató, de annál hasznosabb. Felírod a céljaid (kevesebb pia, több brokkolievés) és százalékos arányban visszanézheted, mennyire álltál ellen a tequilának. Mindegyik célkitűzésnek megvan a maga színe a naptárban, így még pontosabban láthatod, hogy hiába sportoltál eleget, ha este becsúszott a nagymama sütije. Az eredményedet egyébként grafikonon is visszanézheted, szóval nincs lógás vagy csalás.

Tudományos értekezések szerint egyébként is legalább 66 nap kell egy új, pozitív szokás elsajátításához. Ha már belekezdtél a jógaórákba, ne hagyd abba, kétszer 66 napig szenvedni felesleges. Ehhez pedig tényleg nem baj, ha van segítséged.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here