Igaz történetek – Peti váratlanul apa lett

Az igaz történetekkel sokszor úgy van az ember, hogy csodálkozni sem mer nagyon, mert nem tudja elhinni, hogy ilyesmi megtörténhet.
Sok emberrel találkozom, még több ember között dolgozom, mindig megtalálnak a különös történetek. Ezekből hoztam egy csokornyit a történetek főszereplőinek engedélyével. Csak a neveket és a helyszíneket változtattam meg. (Imre Hilda)

Ez egy régebbi történet, és Peti már rég megbánta, hogy ostobán viselkedett. Nem tudom, mert ellentétben történeteim más főszereplőivel, vele nem tartom a kapcsolatot. Így meg sem tudtam kérdezni tőle, mit szólna, ha elmesélném, hogyan reagált az apaságára. Nem hinném, hogy olvassa az írásaim, de ha igen, akkor majd tartom a hátam, ha agyon akarna csapni.

Még a húszas éveink előtt jártunk egy kicsivel, amikor bandába verődve jártuk a várost szombatonként, és azt hittük, miénk a világ. Akkor persze úgy is volt. Természetesen nem voltunk színjózanok és a fű sem a kertben nőtt mindvégig. Mégis volt bennünk valami egyszerű szabadságvágy, ami fantasztikus érzés volt, mégse léptünk át bizonyos határokat. Ez a szexre is vonatkozott, a bandában mindenesetre igen. Azt azért mondanom sem kell, hogy nem voltunk szentek, csak módjával.

 
 

Peti nagyon helyes, de link srác volt. Az a fajta, aki a madarat is röptiben, mi pedig tudtuk ezt, és a társaságban lévő lányok nem vették komolyan. Ezért idegen vadászmezőkre kellett tévednie és ott kellett új vadat becserkésznie, ha egy jó menetre vágyott. Ez így ment egy-két évig, aztán lassan szétszóródtunk az országban. Volt, aki külföldre ment, de olyan is, aki idejekorán megnősült.

Peti, akinek megváltoztattam a nevét, nem az a nősülős fajta volt. Egyik nap, miután már nem létezett a társaságunk és kezdtünk megkomolyodni, felhívott. Elmesélte, hogy pár hónapja becsengetett hozzá valaki. Egy nem túl szép lány állt az ajtó előtt és egy kislány kezét fogta. Azt mondta, elhozta bemutatni Petinek a lányát. A kislányka olyan kétévesforma lehetett, és ő sem volt túl szép, legalábbis a haverunk elmondása szerint. Ahogy Peti rápillantott, a gyerek azonnal bőgni kezdett, az egész folyosó zengett a hangjától.

A lány, nevezzük Zsófinak, azt állította, hogy egyszeri kalandjuk gyümölcsét hozta el és szeretné, ha tudná, hogy ő apuka, és a kislánynak is szüksége van arra, hogy tudja, létezik valahol valaki, aki segítkezett a világrajövetelében.

Peti teljesen lefagyott és szó nélkül bámulta az ordító gyereket. Nem akarta elhinni, hogy ilyesmi megeshet vele, és azt sem értette, a lány hogyan találta meg, vagy miért épp most jött el hozzá. Nem emlékezett a kalandra, de hogy is emlékezett volna, azt azonban azonnal megállapította, hogy jó sokat ihatott, ha ezzel a lánnyal összejött neki a dolog. Egyszerűen a legkönnyebb a tagadás lett volna, de attól tartott, hogy a lány bőgni kezd, vagy jelentet rendez, ezért fapofával közölte, hogy ő nem tud semmiről, és persze, hogy nem emlékszik a lányra, hiszen ő az elmúlt időszakban, sőt az utóbbi pár évben Londonban dolgozott. Ebben volt is némi igazság, de ez mindösszesen néhány hónapot jelentett, mert nem találta a helyét és hazajött.

Zsófi egy pillanatra meghökkent, de aztán határozottan mondogatni kezdte, hogy ez egy jó trükk, és ő tudja, hogy hazugság. Ekkor Peti kitárta előtte az ajtót és bemutatott a nappaliba, ahol minden Londonról szólt. Kinn egy szuvenírboltban volt eladó, így kedvezményesen hozott haza sok mindent, és itthon árulta azoknak, akik hajlandóak voltak az angol főváros illúziójáért fizetni. Ezt azonban a lány nem tudhatta. De gyanús volt neki a helyzet, és még egyszer nekifutott.

A kicsi időközben elcsendesedett, de ettől még nem keletkeztek apai érzések link barátunk szívében. Azt mondta a lánynak, hogy rájött, miért keveri össze valakivel. Van egy öt perccel fiatalabb öccse, és valószínűleg ő lesz az apa, mert ő itthon volt mindvégig és szeret csajozni.

A hazugság bejött. Zsófi, ha eddig kételkedett is, ezt most elfogadta. Peti nagy kegyesen megadta az ikertetvére nem létező telefonszámát és címét a lánynak. Eszébe jutott egy debreceni osztálytársa, oda küldte Sopronból a lányt. Gondolta, majdcsak feladja, elvégre az ország másik végébe csak nem utazgat.

Tévedett. A lány miután azon a számon folyton egy vaskereskedés jelentkezett, vonatra szállt és elutazott Debrecenbe. Ott persze rájött, hogy piszkosul átverték.

Visszament Petihez, de már a bátyjával és óriási balhét csaptak.

Az egész azonban itt nem ért véget. Zsófi annyira határozott és hajthatatlan volt, hogy furamód megtetszett Petinek. Összejöttek, és azóta már nyolc éves a kislányuk, aki már rég nem az a kis béka, aki volt kétévesen. Az övéké az egyik legjobb házasság, amibe beleláttam életem során.

fotó: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here