Patrick Swayze – Több, mint Test

Egy férfi, akibe a 80-as években a lányok zöme szerelmes volt. Egy olyan színész, akinek jelentős filmje nem sok volt, de megvolt benne minden, amivel le tudta nyűgözni a közönséget.

A hihetetlenül jó testhez egy vonzó arc társult, és ezt a kombinációt megfűszerezte a mosolya, tánctudása, szenvedélyessége. A Dirty Dancinget nézve a legtöbb nő a folyóba fojtotta volna Babyt, aki klasszisokkal rosszabb volt nőben, mint Swayze pasiban.

 
 

Ahogy táncolt, ahogy fekete bőrdzsekijében dúlt-fúlt, minden nő elalélt, és segíteni akart volna neki, hogy ki ne rúgják a táncoktatói munkaköréből. Amikor a táncparketten a nőkre nézett, előtört mindenkiből a Teréz anya, de a táncot tanulni vágyó, szenvedélyekkel élni akaró nő okvetlenül. Egy biztos, ő olyan férfi volt, akire azt szoktuk mondani, tud valamit.

Az alacsony költségvetésből készülő, nagyot szakító Piszkos tánc miatta lett sikeres. Mindenkit megdöbbentett az a lelkes fogadtatás, ami ezt az egyszerű filmet követte. Nincs olyan alkalom a tévében, amikor csak egy részletet is látva, ne felejtődnénk a képernyő előtt. A nem különösebben izgalmas történet azt adja, amit a mindennapokban hiányolunk: romantikus szerelmet, királyfit, aki megment az unalomtól,  és tüzet, amelynek parazsa is alig világít már szürke napjainkban.

Ez a film meghozza a sikert Patrick Swayze-nek, mégis beskatulyázza. Ő lesz az a színész, aki nem a játékával, hanem a testével hódít a vásznon. Bár biztos sokan a fél karjukat is odaadnák ezért a státuszért. Ezért sem akarja David Zucker a Ghost főszerepére, mert úgy gondolja, a nézők, elsősorban a nők, nem tudnak majd másra figyelni, csak arra, hogy milyen szép test és arc tűnik fel Demi Moore mellett. Nem lesz igaza. Ha van elvarázsoló film a 80-as években, akkor az mindenképpen a krimiszállal átszőtt szerelem története, amely még a halált is legyőzi.

Swayze nagyon szerethető figurát alakít. A halálból visszajövő férfiét, aki nem tud elválni kedvesétől, pedig míg élt, nem adta tudtára, mennyire fontos neki. Nagyon ismerős ez nekünk, nőknek… Demi pontosan olyan, mint mi. Kimondja, ha valaminek örül, bánkódik vagy, ha szeret. Nyíltan, kertelés nélkül. De a férfi nem, mert az érzelmek kinyilvánítása még Hollywoodban sem egyszerű, ha valaki hímneműnek születik. Egy szeretlekre nála a dettó a válasz. Addig, amíg késő nem lesz…

És a nőknek olyan férfi kell, aki harcol tűzön-vízen át értük, kedves, figyelmes, istenien táncol, bátor, és kiáll értük. Egy igazi hős, aki nem fél senkitől. És ő megadja nekünk ezt az illúziót. Nagyon szeretjük érte. Ezért biztos vagyok benne, hogy amíg nők lesznek a Földön, és vágyni fogják a gyengédséget, a törődést, addig Patrick Swayze nem merül feledésbe.

Mert ne tagadjuk, kell a férfiasság, a gyönyörű test látványa, de kellenek a szép szavak is, amelyeket őszinte tettek követnek. Nők vagyunk, nők maradunk, és a filmvászon hősei után ácsingózunk még akkor is, ha mellettünk a kanapén ott hever az Igazi. Nincs igazam?

1952 ezen a napon született. Ma rá emlékezünk. 💗

fotó: Pinterest

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here