Kit érdekel mások véleménye? Téged!

Nagyon sokan elképesztő sokat aggódnak azon, hogy mit gondolnak róluk mások. Olyannyira sokat, hogy már-már döntést sem mernek hozni, meghunyászkodnak és beállnak a sorba holott a szívük szerint nem azt tennék. Megteszik csak azért, hogy nehogy kilógjanak a sorból és megszólás tárgyát képezzék.

 
 

Az, hogy foglalkozunk mások véleményével valamilyen szinten természetes, de csak bizonyos keretek között. Ahhoz, hogy megfelelően tudjunk beilleszkedni és hatékonyan tudjuk építeni a kapcsolatainkat, segítségünkre szolgálhat az, ha figyelembe vesszük embertársaink véleményét ügyelve arra, hogy ne essünk át a ló túloldalára.

Mindenek előtt jobb ha “letisztázzuk”, aki akar az mindenbe bele fog tudni kötni. Éppen ezért se akarj mindenáron “mindenkinek” megfelelni, mert mindenek előtt az első akinek meg kell, az te magad vagy, utána jön mindenki más!

Sokszor bele sem gondolunk, de mi sokkal többet foglalkozunk azzal, hogy mit gondolnak rólunk mások, mint amennyit valóban gondolnak. Tegyük fel, hogy elmész egy fogadásra, ahol mindenki csodaszépen fel van öltözve, ki van kenceficézve. Te szintén igyekszel a legjobb formádat hozni, és az eseményre odaérve meglátod a rengeteg embert. Másokkal leszel elfoglalva, vagy azzal, hogy vajon mit gondolnak rólad mások? Ha a te fejed azon jár, hogy vajon más mit gondol, hidd el, hogy ők is ugyanígy tesznek.

Mivel szociális lények vagyunk, ezért fontos számunkra az, hogy jó kapcsolatot tudjunk ápolni az emberekkel. Boldogságunkat nagyban befolyásolják a kapcsolataink, szóval érthető módon ott van az a kis félsz, hogy nehogy elveszítsük esetleg a számunkra fontos embereket bármi miatt.

Törekedjünk azonban arra, hogy ezt ne terjesszük ki mindenkire, hiszen aki szeret minket az mindenhogy szeretni fog és bárhogy is, de elfogad. Ne viseljünk csak azért álarcot, hogy elfogadjanak bennünket. Természetes, hogy egy kicsit jobbnak, csinosabbnak, okosabbnak akarunk látszani néha,viszont nem szabad túlzásba vinni, hiszen egyrészt az egy idő után megerőltető tud lenni mind szellemileg mind lelkileg, másrészt pedig ott ahol álarcot kell viselni, nem érdemes lenni.

Óhatatlanul is lesznek olyanok, akik csupa rosszindulatból negatív véleményt fognak formálni rólad és közben a tudtodra is fogják adni. De tudd, hogy az ilyen emberek a saját megkeseredett életükről próbálják terelni a gondolataikat úgy, hogy közben másokba tipornak bele csupa-csupa rosszindulatú megjegyzésekkel. Ilyen esetekben muszáj erősnek maradnod és figyelmen kívül hagynod őt, mert ez csak az ő szegénységi bizonyítványa. Kerüld el jó messzire az ilyen embereket, mert egy ilyen ember csak lehúzna és visszatartana téged a fejlődésedben és a céljaid elérésében.

 

 

Timár Fruzsi vagyok, 24 éves. Évek óta nagy álmom volt, hogy bikini fitness versenyző lehessek. 2019 áprilisában elindultam életem legelső versenyén, amit sikeresen meg is nyertem, utána pedig kétszeres magyar bajnok lettem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here