Programok gyerekkel. Szuper játszóterek

Egy jó játszótér nagy kincs. Amellett, hogy árnyas, jól átlátható, biztonságos – ezek fontosak anyának – még izgalmas, új, színes is – ezek pedig a gyereket nyűgözik le. Feltérképeztünk néhány klassz helyet azoknak, akik gyerekkel mozdulnának ki a fővárosból.

 
 

A székesfehérvári Koronás Parkba látogatók a középkor izgalmas világába kaphatnak betekintést. A gyerekek a különféle kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, egyedi és változatos játékok segítségével ismerhetik meg az egykori koronázó város történelmét, mindennapi életét, valamint megtudhatják, hogyan éltek, mivel játszottak a lovagok korában a gyermekek. Hazánk egyetlen történelmi játszóparkja több mint 1,8 hektáros fás ligetes területen helyezkedik el, mely a romantikus Rózsaliget és a Csónakázó tó szomszédságában található.

A debreceni Ötholdas Pagony minden szülő álma: közel van a belvároshoz, biztonságosan körbe van kerítve, ősfák nyújtanak árnyékot, népszerű, de nem zsúfolt, és a különböző korosztályok játékai térben megfelelően el vannak különítve. Mi kell még? Egy kismotor biztosan nem árt, mert a Pagonyban külön kresz parkot is kialakítottak, ahol a gyerekek meg tudják tanulni a biztonságos közlekedés alapjait.

Győrben is szuper helyen lehet lefárasztani a gyerekeket: a 2015-ben átadott, modernkori várra emlékeztető játszótéren több nyitott és fedett csúszda, különféle mászófal, függőhíd várja az “aggódni, de fáradt gyereket hazavinni vágyó” szülőket és utódaikat.

Vár-játszóteret találunk Nyíregyházán is: itt hat torony, és öt csúszda várja a gyerekeket, akik a hatalmas vártoronyba mászófalon, vagy létrán juthatnak fel. A két alagút és a két láncos híd is ígér némi kalandot.

Óriási sakktábla, kosárpálya, hatalmas mászóka várja a nagyobbacskákat a pécsi Zsolnay Negyed játszóterén. Természetesen a kicsikre is gondoltak, hiszen a kuckós homokozót, a hintát, libikókát és játékházikót nekik találták ki. A környéken számtalan más, gyerekekkel felfedezendő program található, megéri hát több napra ellátogatni Pécsre.

Fotó: Internet

Szerző: Kalla Tímea

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here