4 lépés mielőtt újra bepasizol

Íme négy lépés, amit meg kell tennünk, mielőtt fejest ugranánk a következő románcba!

Indítsunk tiszta lappal, azaz gyászoljuk meg az előző kapcsolatunkat, mielőtt még újra randizni kezdenénk! Ha a múltbéli sérelmeket, csalódásokat, egy előző szakítás vagy válás fájdalmait belevisszük egy új kapcsolatba, az biztos nem lesz hosszú távon sikeres, sem egészséges.

 
 

Építsük fel az önbecsülésünket. A párkapcsolatok nem azért vannak, hogy megerősítsék a magabiztosságunkat (persze, egy jól működő kapcsolat ezt is megadja, de nem ez a célja!), fontos, hogy magunktól rájöjjünk, mitől érezzük jól magunkat a bőrünkben, mire hogyan reagálunk, milyen erősségeink és gyengeségeink vannak. Ha egy szakítás után rendezzük magunkban ezeket a dolgokat, megerősödve kezdhetünk bele egy következőbe, amelyben már képesek leszünk adni is, nem csak kapni vágyunk.

Kerüljük a mérgező kapcsolatokat! Könnyű ezt mondani, ugye? Pedig, ha egy-egy kapcsolat lezárulta után időt és energiát fordítunk arra, hogy analizáljuk a történteket, benne magunkat, rájöhetünk, milyen típusú volt a társunk, a kapcsolatunk, és legközelebb tudatosan el tudjuk kerülni a hasonló eseteket.

Fejlesszük a kommunikációnkat és a bizalomépítő képességünket! Egy szakítás után fontos, hogy csak akkor lépjünk tovább, ha már képesek vagyunk jobban, tudatosabban, hatékonyabban kifejezni az érzéseinket és megérteni másokét. Legjobb, ha ebben szakember segítségét kérjük, aki egyénre szabott terápiával vezet végig minket ebben a folyamatban. Így a következő kapcsolatunk már sokkal egészségesebb és tartalmasabb lehet.

De ha nem bírod mind így végigcsinálni, akkor sincs semmi baj.
Néha a kutyaharapást szőrével módszer is segít, ideig-óráig….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here