Az andoki rém

1947 december 28-án este egy bizonyos Midardo Reyes csúnyán összeveszett a feleségével. Előfordul az ilyen, a férfi azonban meg sem állt a legközelebbi bordélyházig, ahol dühét egy prostituált ágyában töltötte ki. Az eset után három hónappal egy utcai zavargás során lelőtték. Halálakor talán nem is tudta, hogy azon a számára stresszes éjszakán teherbe ejtette az utcanőt – azzal pedig biztosan nem volt tisztában, hogy a következő évtizedek egyik legrettegettebb sorozatgyilkosát adta a világnak.

 
 

Fél évvel később Benilda egészséges fiúgyermeknek adott életet, akit Pedro Alonso Lopeznek nevezett el. Ő volt a hetedik poronty a sorban, az évek során pedig még hat féltestvére született ismeretlen apáktól. Annak, hogy gyermekként sorozatosan szemtanúja volt anyja kicsapongó szexuális életének, meg is lett a tragikus eredménye: nyolcéves korában szexuálisan közeledett az egyik húgához. Az anyja ezért elüldözte őt otthonról. Lopez meg sem állt Bogotáig, ahol egy férfi – azt hazudva neki, hogy felkarolja őt és gondoskodik róla – egy elhagyatott házba hurcolta, és rendszeresen fajtalankodott vele.

Tizenkét évesen sorsa jobbra fordulni látszott: egy amerikai család befogadta és beiskolázta Lopezt. Itt azonban két évvel később egy tanára zaklatta a fiút, így az megszökött az iskolából és a családtól, és a következő években autólopással kereste meg a napi betevőt. Ezek miatt a balhék miatt került a hatóságok látóterébe – és hamarosan a börtönbe. A rács mögött sem kímélték az addig zaklatott életű fiút: rendszeresen és csoportosan erőszakolták meg. Lopez revansa sem maradt el: erőszakolói közül sokat eltett láb alól.

Szabadulása után kezdett el gyilkolni. A később Andoki Rémnek keresztelt pedofil gyerekgyilkos kiszemeltjei nyolc és tizenkét éves kislányok voltak. Volt, hogy hetente hárommal is végzett. Amikor a rendőrség 1980-ban letartóztatta, 110 ecuadori gyermek halálát tudta rábizonyítani. A Rém azonban további 240 perui és kolumbiai gyilkosságot vallott be. A hatóságok csak akkor hittek neki, amikor felfedtek egy tömegsírt, melyben több száz kislány földi maradványait találták meg.

A BBC szerint 1980-ban börtönözték be, de az ecuadori kormány 1998-ban szabadlábra helyezte, egy Lopezzel készült interjú szerint “jó magaviseletéért”. Más forrás azt állítja, hogy 1994-ben szabadult egy ecuadori börtönből, de egy órával később letartóztatták illegális bevándorlóként, és átadták a kolumbiai hatóságnak, amely egy 20 évvel azelőtti gyilkosságért körözte.

Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen, egyesek szerint börtönben ül, több forrás szerint azonban szabadlábon van, és éli világát.

fotó: internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here