Bonnie és Clyde igaz története

Bonnie és Clyde fals népszerűségére Hollywood is “rátett egy lapáttal”, amikor romantikus színben tüntette fel őket – pedig tetteik mindenről tanúskodtak, csak szeretetről, emberségről nem.

Bonnie, 16 évesen, még mielőtt Clyde-dal találkozott volna, hozzáment gyerekkori szerelméhez, Roy Thorntonhoz. A jobb combjának belsejébe bele is tetováltatta a nevüket: Bonnie és Roy. A férfi hűtlenkedése miatt azonban hamar szétmentek – de nem váltak el. 1933-ban Roy börtönbe került fegyveres rablásért, Bonniet pedig egy évvel később lelőtték. Roy erről csak annyit nyilatkozott – jobb, ha az embert megölik, mint ha letartóztatják. Neki sem kellett azonban erre sokat várnia: szökési kísérlete során egy rabtársával együtt lelőtték őt is.

 
 

A nehéz sorsú farmer családban felnőtt Clydeot már kamaszkorában olyan bűntények elkövetéséért vádolták, mint bankrablás, autólopás és boltok kifosztása. Húszévesen találkozott az akkor 19 éves Bonnie-val, és azonnal egymásba szerettek. Clyde-ot azonban hamarosan bevarrták, a szerelmes Bonnie azonban fegyvert ragadott, és kiszabadította a férfit. A szabadság, szerelem azonban nem tartott sokáig: Clyde-ot a szigorú Eastham börtönbe zárták, ahol nehéz fizikai munkát kellett végeznie, és rabtársai többször megerőszakolták. Mindent elkövetett, hogy másik intézménybe helyezzék, ezért egy baltával levágta két lábujját. Kár volt, mert pár hét múlva – anyja petíciójának köszönhetően – kiengedték az Easthamból.

A fegyházból már egy megkeményedett, megváltozott ember tért haza. Ettől kezdve megállíthatatlanok és hidegvérűek voltak – viszont, nem éppen sikeresek. Bár azt gondolják róluk, minden idők legsikeresebb bűnelkövető párosa voltak, előfordult, hogy csak éppen egy kis alamizsnát tudtak magukkal vinni egy bankrablás során.

Bonnie és Clyde ellen akkor lendült be igazán a hajtóvadászat, amikor megöltek egy rendőrt, aki az első munkanapját töltötte, és két héttel később nősült volna meg. Bonnie ez idő tájt írta meg halálukat kísértetiesen pontosan megidéző versét, amely hamarosan valósággá is vált: a rendőrök egy rajtaütés során szitává lőtték a fiatalokat – úgy, hogy még a szüleik sem tudták holttestüket azonosítani.

A kisvárosban Bonnie és Clyde halála után néhány órával a duplájára emelkedett a sör ára, az odaérkező “rajongók” miatt…

Ők szinte semmit sem kerestek bűncselekményeikkel, mások azonban sokat kerestek rajtuk.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here