Csak egy Szex on the Beach?

"És legalább ügyes volt a csaj? – kérdezte Evelin sápadtan. – Tudod, az az orgazmusos Bianka."

Amikor becsukódott az ajtó, Evelin azonnal elbőgte magát. Miért is mondott nemet, szidta magát, hisz mindenki tévedhet. Aztán bevillant az üzenet, amit elolvasott Andris telefonjában. A srác a lehető legegyszerűbb forgatókönyv mentén bukott le, mert idióta volt. Egyesek azt hiszik, hogy ostobaságokat csak mások követnek el, és még jókat gúnyolódnak is rajtuk. Ki az a hülye, aki manapság nem törli a ciki üzeneteit? Ki az, aki nem védi jelszóval a telefonját? Az emberek tényleg ennyire elővigyázatlanok?

Nem, az emberek túlságosan el vannak telve önmagukkal és vagy nem törődnek mások érzelmeivel, vagy nem akarnak törődni, gondolta azóta sokszor. Andris egy óvatlan pillanatban mutatni akart neki valamit a készülékén, de csengettek, a teló a kezében maradt, ő meg nem bírta ki, hogy ne nézze meg, ki írogat neki.

 
 

Az evolúció vagy bármi  a nőkben kifejlesztett egy olyan érzékelőt, amely azonnal jelzi, merről várható támadás. Még az is lehet, hogy valaha a nők mégse bogyókat gyűjtögettek, hanem megtervezték a vadászatot, és kigondolták, miként lehetne a legügyesebben bekeríteni a mamutot. Ha ez igaz,  akkor már azóta bennük van a veszély észlelésének képessége. Ezt gyakran érezte.

Volt a messenger üzenetek közt vagy tíz nő, de ő egy pillanat alatt látta, hogy mind ártatlan. Csak egy, az a Bianka nem. Hogy miből jött rá? A neve nem jelentett neki semmit, de az ilyen Bianka nevűek mind gyanúsak, futott át az agyán. Igaz, hogy legjobb barátnőjét egy sima Ágival csalták meg, de ez most nem számított. Horváth Bianka, aki felfújt szájú botox maca volt, annyit írt utoljára a férjének, hogy köszöni az orgazmust. Ilyesmit ki ír manapság?

Ez a trendi, húzta fel a szemöldökét kérdőn, miközben barátja átvette az óriáspizzát. Nem olyasmiket szoktak írni, hogy jó volt együtt? Vagy, hogy a szex oltári volt? Ezek idejüket múlták, miközben ő még a régi korok egyikében ejtőzött?

Andris széles mosollyal libegett be a nappaliba, de azonnal rájött, hogy szarvashibát vétett. A telefon az élet. Azt az ember nem adogatja oda bárkinek. Ezer meg ezer kép, fájl, videó rejlik benne és mindent, de mindent elmond tulajdonosáról. Ő meg elfeledkezett róla. A figyelmetlenségnek azonban ára van, és ezt ordítozás nevű fizetségben mérik.

– És legalább ügyes volt a csaj? – kérdezte Evelin sápadtan. – Tudod, az az orgazmusos Bianka.

Andris szája megrándult. A vég kezdete, gondolta, ezt nem lehet kimagyarázni, de megpróbálta. Villámgyorsan összeszedte magát, és elvigyorodott:

– Azon túl, hogy ócska dolog más telefonját nézegetni, közlöm veled, hogy nem a szexre gondolt.

Evelin szája tátva maradt a csodálkozástól. Nézte a pasit, aki meg sem tudott mozdulni a pizzás dobozzal olyan látványosan gondolkodott egy mindent elsöprő hazugságon.

Nem? Ugyan mire gondolt akkor? Légy szíves, legyél nagyon kreatív, mert kíváncsivá tettél!

Hogy ezeket a mondatokat hogyan volt képes kimondani, maga sem tudta. Azt meg végképp nem, honnan jöttek.  Keze-lába remegett. Nem akarta ezt a beszélgetést. Egy szót sem akart hallani belőle, mert nem volt értelme. Mindennapi és közönséges párbeszéd volt, amit gondolatban sokszor átélt. Ki ne tenné, hisz a mai világban senki nem akar már megmaradni hosszú ideig egy ember mellett? A kaland mindent felülír. A józanságot, a terveket, az egész jövőt.

– A koktélra gondolt, amit megittunk munka után páran. Csak vicceskedett…Ennyi az egész.

– A Sex on the Beachre gondolsz? Milyen eredeti! – Evelin elnevette magát. A legnagyobb düh és csalódás közepette képes volt szarkazmusra, és ezen ő maga is meglepődött.

– Miért olyan nehéz elhinni a legegyszerűbbet? – támadt rá a férfi, mikor összekaparta önuralmát. Lassan, óvatosan letette a pizzát és úgy döntött felveszi a kesztyűt. Evelint nézve elhelyezkedett a kanapén és várt. Nem akart áldozat lenni, ő nem a zsiráf a folyónál, aki szétterpesztett lábbal várja az oroszlánt. Ha már szenvedély nem is volt benne, még szerette a lányt, aki árgus szemekkel figyelte minden mozdulatát. Tudta, hogy nem nyúlhat a dobozhoz, mert Evelin azonnal a fejére borítja, ha most enni mer.

– Szóval koktél? És hogy néz ki az a koktél, ha már ennyire jól ismered a nevét?

Most viccelsz? Te el tudnád mondani, hogy néz ki egy ital, amikor négyen-öten együtt vagytok és ilyesmiket isztok? Mi vagyok én? Mixer?

– Nem, te egy hazug csaló vagy, aki ki akarja magyarázni a dolgokat!

Andris  felpattant. Arca elvörösödött, és látni lehetett rajta, hogy menten fel fog robbanni.

– Én hazug? És ki az, akinek olyan gyakran fáj a gyomra? Á, nem a feje, az olyan snassz! Nem tudtál jobbat kitalálni? És a folytonos hányingereid? Van, akinél ez bejön?

– Nem tudom. Nem próbáltam másoknál. Ettől te még megcsaltál, és nem vagy ász.

– Egy munkatársam, aki szarul fogalmaz, tönkreteheti a kapcsolatunkat? Szép kis kapcsolat az ilyen!

A lány tudta, hogy hazudik. Elvékonyodott a hangja, és remegett a bal szemhéja. Ezt nem tudta kontrollálni, ezért észre sem vette.

– Akkor kérlek, szólj a „munkatársadnak”, hogy biztosítson számodra egy szabad kanapét, de ne felejtsen koktélt se készíteni.

Nagyon vicces vagy! Ti, nők meg vagytok sértődve, ha nem foglalkoznak veletek, de ha jól emlékszem, minimum két hónapja nem szexeltünk. Ez így okés?

– Nem, tényleg nem az.

A fiú diadalmasan elmosolyodott.

Na, látod! Mit vársz most tőlem? Hányszor hallgassam még, hogy nem vagy jól? Talán érdemes lenne orvoshoz fordulnod, mondjuk szexológushoz!

Evelin hosszan a fiúra bámult, aki már nem volt kamasz. Majdnem harminc volt, jóképű és céltudatos. Ahogy nézte, az járt a fejében, hogy épp ezekért szeretett bele.

Voltam orvosnál. Csomagolj és tűnj el, amíg nem borítom rád a pizzát, hallod? Egy szemét alak vagy, és már sajnálom, hogy valaha is hittem neked.

– És mit mondott a doktor bácsi? Hogy elrontottad a gyomrod hónapokkal ezelőtt? Hogy a pici pocid nehezen gyógyul?

Andris hangja tele volt utálattal és gúnnyal. Érezte, hogy veszít, de nem akart hátrálni. Evelin nem mondhatja, hogy megcsalta, amikor nincs rá bizonyítéka. Nem gyanúsíthatja meg egy üzenet miatt. Ez égbekiáltó disznóság a részéről!

– Tíz hetes terhes vagyok, ezt mondta az orvos, és most húzz a francba, te lúzer!

Azzal megfordult és beviharzott a közös hálójukba.

Andris leforrázva állt a szoba közepén, és nem érzett mást, csak haragot. Legfőképp önmagára volt dühös, de Evelinre ugyanúgy.

Telefonja után nyúlt, és miután beleegyező választ kapott, összeszedte holmijának egy részét.

Három nappal később visszajött a többiért, a régi életéért, de Evelin nem engedte be. Az ajtó elé tette a szépen hajtogatott holmikat. Legfelülre pedig az ultrahangos fotót.

Nem tartom meg, üzente tömören.  Amikor a táskákért hajolt le, hallotta, hogy az ajtó mögött sírni kezd a lány, a gyerekének anyja.

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here