Eladó nélküli bolt. Tetszik?

A Tesco nem áll meg az önkiszolgáló kasszáknál: azt tervezi, hogy az egész üzlet személyzet nélküli lesz, a fizetés pedig automatikus. A polcokon súlyérzékelő jelzi, hogy mennyit vettünk el az adott áruból, és végig kamerák pásztázzák, mit teszünk a kosarunkba. A vásárlás végén az előzetesen QR-kóddal regisztrált vevőtől automatikusan levonják a portékák árát, és huss, már roboghat is tovább.

 
 

Nézzük meg, milyen előnyökkel fog járni egy ilyen bolt!

– Nem kell megszorongatnunk a gyerekünk kezét, hogy köszönjön már a’ zistenszerelmére!
– Bármiben leslattyoghatunk a boltba. Igen, szőrös lábbal is.
– Nem kell még az autóban is azon morfondíroznunk, hogy fért el annyi tetkó a kasszás fickón, és hogy vajon az anyja megismeri-e őt így.
– Nem ciki, ha XXL-es tampont veszünk, és bedobjuk egy koton és öt üveg pálesz mellé, majd gyorsan visszalépünk egy négyes pelusért, mert otthon pont elfogyott.
– Nem érezzük magunkon tök ismeretlen öregasszonyok kutakodó tekintetét, akik pont azt vizslatják, hogy az avokádót nyomogatjuk, keresve a megfelelő érettségű darabot.
– Hazatolhatjuk a bevásárlókocsit – véletlenül és direkt is. (Ja, nem.)
– Nem kell szénné égnünk, és kéretlen tanácsokra bárgyú vigyorral felelnünk a taknyán-nyálán hisztiző gyerekünk miatt.
– Nem kell sorban állnunk. (Asszem. De ez nem biztos.)
– Egy áramszünet esetén összebarátkozhatunk azzal a több száz emberrel, akik péntek este nagybevásárolnak, de a bolt automata bejáratának blokkja miatt szintén nem tudnak kijutni az üzletből.

Önnek tetszene egy személyzet nélküli szupermarket?

Szerző: Kalla Tímea

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here