Ezeket teszem, hogy ne legyen folyton nyomott a kedvem

Nem örülök ennek a mostani helyzetnek – a hideg kiráz az álpozitív, “de legalább van időd festegetni” emberekkel. Viszont azt sem tartom jó ötletnek, hogy együtt merüljünk el a szenvedés tengerében.

 
 

Őszintén szólva én még nem igazán fogtam fel, mi történik – mintha egy rossz filmet néznénk, csak most sajnos mi vagyunk a szereplők. Szerintem nyugodtan legyél szomorú, dühös, csalódott, elveszett – de ha hosszútávon ez lesz az “alapbeállításod”, akkor többet fogsz veszíteni, mint mint amennyi ténylegesen szükséges. Most kell megráznod és kihúznod magad, venni egy nagyon-nagyon mély levegőt, felmérni a károkat, és kihozni a helyzetből a legtöbbet. Mást úgy sem tehetsz.

Nem kezdem el sorolni, engem hogyan érint negatívan ez az egész – valószínűleg van bajod anélkül is. Azt viszont szívesen leírom, hogyan hozom ki a legtöbbet most magamból. Mármint próbálom. Ezek még csak kezdeti, botladozó lépések.

1. Fontos vagyok a barátaim számára

Videóchat videóchat hátán – a barátaim kétnaponta hívogatnak, írogatnak és “zaklatnak”. Mindenki fogja a telefonját meg egy üveg bort vagy sört, így pótoljuk a szokásos összejöveteleket. Ami azt illeti, nekem párszor már sikerült is berúgnom. Ha már nagyon nincs miről beszélnünk (értsd: Mit csináltál ma?  – aludtam/ettem) kvízesteket rendezünk. Olyan, mint egy régi összejövetel? Nem. De jobb mint a semmi.

2. Leszokóban a körömrágásról

Mivel most nem túl jó ötlet a szánkba venni a kezünket. Több évtizednyi módszeres körömpuszítástól készülök búcsút venni – ha egyszer rajtakapom magam, tíz felülés a büntetésem. Azt már most tudom, hogy egy hónapon belül fitneszedzőket megszégyenítő kockás hasam lesz. Ha pedig már nagyon ég mindenem az izomláztól, jöhet a jó öreg gumikesztyű. Úgysem látja senki.

3. Agytágítás

De úgy mindennel. Angolozás, németezés, ismeretterjesztő anyagok, hogy a sok cuki kutyás videó után ne csak a két agysejtem pingpongozzon egymással. Már fejből tudom az összes dél-amerikai országot, remek ötleteim vannak a környezetszennyezés megállítására és ki tudja, még két hónap, és levizsgázok programozásból.

4. Könyvek, sorozatok és önfejlesztés

Na ez az, amire soha többé nem lesz ennyi időm. Végre találtam pár olyan izgalmas regényt, amitől minden a tíz körmöm lerágom (éljen, kapásból 100 felülés egyhuzamban) és nincs bűntudatom azért, mert még egy sorozatrészt megnézek. A YouTube teli van remek pszichológusok önfejlesztő videóival, úgyhogy mire véget ér ez az egész, elsimíthatok néhány belső konfliktust.

Meg azért gondolj csak bele: legközelebb ennyi időd valószínűleg csak a nyugdíjas éveidben lesz. A kényszerűség szülte ugyan, de használd ki. Nekem legalábbis jobb lett a kedvem attól, hogy nem egész nap csak a plafont bámulom és teliszemetelem az agyam szörnyű hírekkel.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here