Faludi Zsolt – A Tűsarkú

Kedves Olvasóink! Mint tudjátok, közel 500 írás érkezett novellaíró pályázatunkra. Fantasztikus volt megtapasztalni, mennyi tehetséges tollforgató van köztetek. Fogadjátok szeretettel a legjobb négy írást mind a szerelmes, mind a krimi kategóriában! A legjobbaknak - Faludi Zsolt, Palaszkó Jázmin, Pápay Eszter és Szalontai Erika - szívből gratulálunk!

Zentai, a magánnyomozó a Gesztenyés-kert egyik padján üldögélt, ebédre vett tarjás szendvicsét majszolgatta. Épp azon töprengett, ki lophatta el a különc milliárdos nyolcvanéves első kiadású könyvét, a Tűsarkút. A regény egy űrlényről szólt, akinek két tű állt ki a sarkából. A kötet nem teljesen legális úton került a milliárdoshoz, ezért nem a rendőrségnek szólt, hanem Zentait bízta meg az ügy felgöngyölítésével. Behatolásnak nem volt nyoma. A detektív arra gyanakodott, a személyzet egyik tagja lehet a tettes, de mindenkinek volt alibije kedd éjszakára.

A milliárdos esténként olvasgatta kicsit a könyvet, majd betette a páncélszekrényébe. Szerda reggel azonban  üresen találta a széfet, a kötet nem volt sehol.

 
 

Megszólalt a telefonja. Már másodszor zavarták meg evés közben. Az első a Fékon inges – a tulipános logót még nagyapja ruháin látta – bácsi kutyája volt, egy falatot
jött kunyerálni.

Elővette a készüléket, de az pár napja furán működött, a híváskezelő gombok mutatása helyett fényképezni kezdett. Zentai hiába nyomogatta a képernyőt, hiába rázogatta, a fotók csak készültek és készültek.

Én hívtam! – Egy fiatal lány állt a detektív előtt. –
Akkor maga Zentai Roland, a híres magánnyomozó. A titkárnője mondta, hogy itt ebédel. – Átnyújtott egy fotót.

– Lenne egy ügyem az ön számára. Ezt a pasit kéne megtalálnia. Mióta szóltam neki, hogy gyerekünk lesz, nem tudom elérni. A lakásából elköltözött, a telefonja ki van kapcsolva, törölte magát a Facebookról és az Instáról.
Pedig olyan jó volt együtt kocsikázni az öreg kabrióval! Anyám is így járt, nálunk ez a családi örökség.

Zentai visszament az irodába, és átküldte a fotót régi rendőrségi kapcsolatának. Fél óra múlva meg is jött a válasz, a nyilvántartás szerint a férfi ismert besurranó
tolvaj és szélhámos volt. Az átküldött anyagban az is szerepelt, hogy a zuglói Moha Bisztró a törzshelye, ott
tölti az estéket. A detektív zsebre vágta a fényképet. A milliárdos már várta. Amint elkezdte a beszámolót a nyomozás állásáról, ismét megcsörrent a telefonja. Elővette, közben a fénykép kiesett a zsebéből. Az asztalra hulló fotó láttán a milliárdos feje azonnal elvörösödött.

Ismeri?

– Igen. Ez Misi, az előző sofőröm. Ő törte össze a kabriómat. Gabival, a szobalánnyal smárolt vezetés közben, ahelyett, hogy az utat figyelte volna. Mindkettőt kirúgtam.

Zentai lapozgatni kezdte a telefon képgalériáját. Az egyik kora délutáni fotó kellően élesnek bizonyult.

– Ez Gabi?

A milliárdos bólintott.

– Azt hiszem, megvan a tettes. Van kedve ma este velem vacsorázni Zuglóban, a Moha Bisztróban?

Kép forrása: Pinterest

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here