Hogyan őrizd meg a formádat szilveszterkor

Alaptétel: zsírégetés ünnepek idején csak akkor van, ha a főzőlapon hagyod a serpenyőt, amíg elszaladsz tusolni. Szóval, add fel, nem december végén lesz feszes pocid és labdapopód. Ennek ellenére persze nem árt megkeresni az arany középutat: ne zabálj vég nélkül, de ne légy egy buligyilkos diétanáci sem!

 
 

December elejétől nem árt gyakran mantrázni a következőket: “attól, hogy édesítőszerrel készült, még nem ehetek belőle akármennyit!”, valamint: “nem fogok lefogyni a mindenmentes bejglitől”. Ezek után apró praktikákkal lavírozhatsz az ünnepi menük el(nem)fogyasztása között:

Annyit szedj a tányérodra, mint máskor – attól, hogy ünnep van, vagy, hogy ilyenkor hatalmas porcelánokkal tálalnak, még nem azt jelenti, hogy rogyásig meg is kell pakolnod!

Rengeteg féle kaja van előtted? Mérlegelj: egy natúr húst eszel meg, vagy egy rántottat? Máskor is krumplival eszed a rizst, és kólával öblíted le a krémest? Ugye, hogy nem? Válogass okosan, nyugi, mindenképpen jól fogsz lakni.

Most komolyan: mindenhez kenyeret kell enni? Egy-egy ebéd során rengeteg extra szénhidrátot “beszippantasz”, érdemes tehát néhány “tétel” értékét megtanulnod… és tudatosságot vinned ételedbe, életedbe!

Nőcis likőrök, sör literszámra? Az alkohol, amellett, hogy vizet von el a szervezetedből, borzasztóan hízlal is. Ha iszol, válassz fehéret a vörösbor helyett, vagy rövidet a Bailey’s helyett.

Ki mondta, hogy ezekben a napokban nem lehet mozogni? Egy téli séta vagy egy hosszú kutyasétáltatás segít felpezsdíteni a szervezetedet…

Ne gondolkozz, ne számolj, ne érezz bűntudatot: elég, ha tudatosan elejét veszed a nagy zabálásoknak, máris sokat tettél a vonalaidért! A kemény testmozgás és a számolgatós diéta megvár januárban is!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here