Hogyan szervezz gyermekbarát esküvőt

Egy kisgyermekkel hosszú útra kelni, és egy olyan, több órás rendezvényen részt venni, mint például egy esküvő, olyan, mintha egy folyton lecsúszkáló nadrágban kellene egy élesített bombát elvinned a Blahától a Mechwart ligetig.
Villamossal. Reggel hétkor.

 
 

Szóval, a barátnőt, aki csecsemőjével, totyogójával vagy hisztikorszakos ovisával a karján elfogadja a meghívást, és részt vesz a ceremónián és az azt követő vacsorán is, meg kell becsülni: nagyon szeret téged, és sokat vállalt azért, hogy veled örülhessen. A kedvében járnál? Ezekre nem árt figyelni az esküvőszervezés során:

Pelenkázó. Elmondom, hogy mi nem minősül annak. Egy, amúgy ételek előkészítésére szolgáló, alumínium asztallap, amelyen – mivel a konyhai személyzet nem lett értesítve, hogy más funkciót nyert a pult – pár órán belül több kiló felkarikázott banánt talál a kétségbeesett anya. Nem alkalmas pelenkázásra továbbá a vacsoravendégek közlekedő útvonalán felállított, másfél méter magas kredenc sem.
A sötét, vagy légkondi alatti pelenkázáshoz pedig elég vagy az anya, vagy a baba helyébe képzelni magad. A pelenkázó egy csendes, világos, magányos zug, egy kis matraccal, egy kényelmesebb székkel és egy kukával. Ez így megfelelő lesz a szoptatáshoz is.

Tányérok, terítők, boros poharak, forró levessel teli tálak – így is folytatódhatna a “kés, villa, olló nem gyerek kezébe való” című dalocska. Ezek lesznek az elsők, amiket az óvatos anyuka eltávolít a közelből, azonnal megbontva a teríték harmonikus összképét. Ne is fáradozz tehát! Szerezz inkább megfelelő számú etetőszéket, és valami atomtámadást is túlélő textilterítőt.

Altatós- vagy nyugisarok. Ezt biztos te is értékelni fogod. Ha csak nem szeretnéd, hogy az elcsigázott gyereksereg szimultán koncertet adjon a csilliárdokért meghívott élőzenészekkel, akkor készítesz egy zárható gumiszobá….öööö egy gyereksarkot, ahol megnyugodhat egy ovis, vagy elalhat egy kisbaba – ahol nem üvölt a zene, viszont van padlószőnyeg, és esetleg pár műanyag (törhetetlen, fertőtleníthető, stb.) játék.

A nagyobbak figyelmének lekötésére ma már elég egy kütyü… no, de, azért, gondolom, te sem akarsz egy kupac kockán át bukdácsolni a lagziban. Egy trambulin, egy mászóka, egy hinta, egy csocsóasztal, és máris kész a tinibuli.

Aki nem szoptat, az tápszerezik. Aki pedig így táplálja babáját, legszívesebben mindenhová magával vinné az otthon megszokott mikróját. Ha tehát nem szeretnéd a nászajándékba kapott mikrót azonnal felavatni, kérj egyet az étterem személyzetétől.

Légy megértő! Ha kisgyermekes vendéged jóval korábban indul haza, mint a násznép 99%-a, azt nem azért teszi, mert unja a banánt. Minden bizonnyal tudja, hogy gyermekei negyed órán belül sikítófrászt kapnak a fáradtságtól. Jobb hát, ha békében elengeded őket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here