Karácsonyi tiltólista 1.

“ Mit ne ajándékozz szerelmednek, kedvesednek, ha jót akarsz magadnak”

Kezdjük az ajándékokkal:

Mit ne ajándékozz szerelmednek, kedvesednek, ha jót akarsz magadnak:

 
 
 1. A zoknit, alsónadrágot még akkor se, ha vicces. Inkább mellőzd, mert jellegtelen, ötlettelen, úgy fog tűnni, mintha nem ismernéd eléggé a másikat.
 2. Dezodort, hajápolási cikkeket, ránctalanítót, arcfeszesítőt soha, semmikor. Úgy fog hatni, mintha ápolatlannak, öregnek, uram bocsá’, büdösnek gondolnád. Ha nem akarsz semmire célozgatni, gyorsan felejtsd el ezeket a kondibérlettel együtt, mert az is arra hivatott, hogy finoman jelezze, ideje fogynia, változtatnia önmagán. Ha ezzel vannak gondjaid, finoman tudtára adhatod a másiknak, de ne az ünnepekkor. Ha addig kibírtad, ragaszd le a szád!
 3. Semmiképp ne vegyél háztartási kisgépeket, tévét, mondván, azon nézheti a meccset vagy a főzős műsorokat. Ugyanebbe a kategóriába tartoznak a lábasok, serpenyők, mindegy mivel vannak bevonva, kivéve, ha gyémánt fogantyújuk van, az viszont igen ritka.
 4. Ne vegyél szexi cuccokat, jelmezeket, kiegészítőket, a plüssbilincs nem lesz a kedvence, ha szülei előtt nyitja ki a dobozát, nem beszélve a többi érdekes holmiról.
 5. Semmiképp ne oldd meg az ajándékozást valamiféle vásárlási utalvánnyal, mondván úgyse tudnál neki megfelelő parfümöt, táskát vagy ékszert venni. Dehogynem, csak szedd össze magad, hiszen veled van, ismerned kell a szokásait, ha figyelsz rá.
 6. Ne intézd el egy sállal, nyakkendővel, mert meg fogsz lepődni, ha kapsz egy kesztyűt, és annyi. Mindenképp érdemes megbeszélni és betartani az értékhatárokat, mert igen kellemetlen helyzeteket tud szülni, ha az egyik túl nagy ajándékot vesz, a másik meg egy csekélységet.
 7. Virágot se adj, annak nem most van az ideje, nem is tud mit kezdeni majd vele, hiszen a vágott elhervad, a cserepes meg sokszor szenved a melegben vagy a száraz lakásban.
 8. Masszázsutalványt csak akkor, ha biztos vagy benne, ki a masszőr, és nem csinálsz később féltékenységi drámát, ha a kedvesed úgy érkezik haza, mintha újjászületett volna.
 9. Eljegyzési gyűrűt! Tudom, sokan boldogok tőle, hiszen azonnal világgá kürtölik sztoriban, ám ez nem az az ünnep, amikor meg kell kérned. A karácsony legyen az, ami, és te bármely más napon meg tudod kérni, légy ötletes és válassz felejthetetlen módot. Ha megeszi a bejglibe rejtett drága ékszert, egyikőtöknek se lesz kellemes az elkövetkező pár nap.
 10. Ne akarj erőn felül teljesíteni, mert ha hitelt veszel fel egy-egy ajándék kedvéért, később keserűvé válik az emlékezet.
 11. Eszedbe ne jusson nem adni. Olyan nincs, hogy nem tudtál rákészülni hónapokkal előtte. Biztos volt olyasmi, amiről le tudtál volna mondani, de nem tetted. Ha mégse adsz, azzal jelezni fogod, hogy a másik nem jelent számodra semmit. Ez alól csak az lehet kivétel, ha megbeszélitek, hogy nem ajándékozzátok egymást!
 12. Ne gondold, hogy a szex jó karácsonyi ajándék lehet. Természetesen lehet az is, noná, de ehhez nem kell karácsonynak lenni, vagy ne hívjuk ajándéknak.

Biztos lenne még, de talán kezdetnek ennyi. Kommentben megírhatjátok, mi volt életetek legrosszabb ajándéka. Vagy a legjobb.

 

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here