Meztelenül pisilő férfiak Prágában

Ha az ország kritizálásáról van szó, – lássuk be – sokszor nem kell a szomszédba mennünk rosszindulatért, negatív gondolatokért vagy ocsmány szavakért. Dől belőlünk rendesen, nemde? Arra azonban senki sem gondolt még, hogy a hazáját kreatív módon, például egy szobor megalkotásával, abszurd módon szapulja, karikírozza ki… vagy talán mégis?!

 
 

David Cerny valami egészen merészet és “társadalomkritikusat” alkotott a prágai Franz Kafka Múzeum elé (persze, hova máshova?): a művész két meztelen férfi szobra egy Csehország alakú medencébe vizel. Totál bizarr, ahogyan állnak ott (sőt, mozognak!), egy kávézó kertjében, és csupasz pénisszel szavakat pisilnek a medencébe: ha valaki üzenetet ír egy megadott telefonszámra, a szoborpár “személyes” választ pisál a kérdezőnek.

A művész nem szívbajos, a városban több meghökkentő szobra is látható: érdemes megnézni az egy kézzel kapaszkodva a magasból lógó férfit, a tévétornyot, amelyen kisbabák másznak felfelé, vagy az embriót, amely egy ház falában növekszik, és piros fénnyel lüktető szíve van.

David Cherny fura szobrai:

Fotó/Video: Internet

Szerző: Kalla Tímea

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here